Noa Lang viert zijn treffer tegen Zenit
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 02 : Noa Lang forward of Club Brugge celebrates after scoring during the UEFA Champions League Group stage - group F, 2nd leg match between Club Brugge and FC Zenit St. Petersburg at the Jan Breydel stadium on December 02, 2020 in Brugge, Belgium, 02/12/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photo News
© Jimmy Bolcina/Photo News

Lang zijn mooiste en beste momenten tot nu toe

Bij Ajax zal men nog wel eens terugdenken aan 5 oktober jongstleden. Op die dag trok Noa Lang de deur van de Johan Cruijff Arena achter zich dicht en tekende hij bij Club Brugge. Tot veler verbazing nam Ajax een verplichte aankoopoptie op. Op Jan Breydel zullen ze er niet om malen. Zijn komst blijkt immers een voltreffer. Een overzicht van Lang zijn mooiste en beste momenten tot nu toe.

Magistraal doelpunt tegen KV Kortrijk

Grote spelers staan op op het moment dat hun ploeg hen het hardst nodig heeft. Dat gold ook voor Lang in de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk. De verwachting was dat Club Brugge de overwinning wel even over de streep zou trekken, maar niets bleek minder waar. Kortrijk verkocht zijn huid duur en bezorgde de ploeg van Philippe Clement een moeilijke avond. Youssouph Badji mocht het laten zien vanaf de aftrap, maar kon geen potten breken tegen de stugge Kortrijkse defensie. Na een uur had Clement genoeg zien en haalde hij de jonge Senegalees naar de kant. Michael Krmencik maakte zijn entree en binnen de kortste keren had hij een assist achter zijn naam. Met dank aan Lang, die de bal op magistrale wijze tegen de touwen schoot. Volledig terecht behoorde Lang met deze treffer tot de finalisten van het Doelpunt van het Jaar.

Uitblinker op de Bosuil

Dat Lang ook op mentaal vlak grote stappen heeft gezet, bewees hij met een sterk optreden op bezoek bij Antwerp FC. Een aantal dagen ervoor kwam Club Brugge in Rome één doelpunt tekort voor de achtste finales van de Champions League. Lang, die avond betrokken bij de 1-1 van Ruud Vormer, werd tot veler verbazing nog voor de rust naar de kant gehaald. Eduard Sobol ontving een oliedomme rode kaart en Clement besloot daarop dan ook een aanvaller naar de kant te halen.

Op de Bosuil speelde Lang die teleurstelling van zich af. Met een geweldige pass stelde hij Krépin Diatta al na twee minuten in staat de openingstreffer te produceren. In de blessuretijd van de eerste helft was hij met een prachtige uithaal zelf nog heel dichtbij een treffer. Zijn poging belandde echter op de paal.

Sleutelrol in laatste duel van 2020

De alarmbellen gingen af toen Lang op bezoek bij KV Mechelen nog voor rust het veld moest verlaten. Hij greep naar zijn hamstring. Gevreesd werd voor een vervelende spierblessure, maar het viel gelukkig allemaal mee. In de thuiswedstrijd tegen AA Gent begon hij nog op de bank, maar een week later tegen Eupen was hij weer ouderwets op dreef. En dat was maar goed ook, want Club Brugge had het allesbehalve makkelijk met de laagvlieger. Pas in de tweede helft maakte de koploper het verschil. Dankzij Lang. De Nederlander toonde zich twee keer een echte afmaker en stelde met een prachtig hakje ook nog eens David Okereke in staat om te scoren.

Eerste goal in de Champions League

In de Jupiler Pro League kon Clement al snel na zijn komst niet meer om Lang heen. Hij was niet alleen belangrijk met doelpunten en assists, maar ook met zijn snelheid en beweging, waarmee hij constant een gevaar vormt voor de tegenstander. Hij moest het echter ook nog laten zien in de Champions League. In de dubbele ontmoeting met Borussia Dortmund kwam hij er evenals zijn ploegmaten niet aan de bak, maar in de thuiswedstrijd tegen Zenit was hij niet te houden. Hij beloonde zichzelf met een doelpunt.

Noa Lang in actie tegen Zenit
Noa Lang snelt maar eens voorbij een speler van Zenit. (Photo by Jimmy Bolcina/Photo News)
Beslissend tegen de nummer 2

Na alle lofzang mag zijn optreden tegen KRC Genk natuurlijk niet ontbreken. Het maakt Lang weinig uit of hij tegen de nummer 2 of 16 speelt. Sterker nog, in de topwedstrijden lijkt hij altijd nog een stukkie beter. Dat bewees hij nog maar eens in de topper van zondagmiddag. Na zeven minuten zette hij het op een lopen. Vormer lanceerde hem perfect in de diepte en hij hoefde de bal alleen nog maar richting de vijf meter te spelen, waar Dost al stond te wachten. Zijn tweede assist verraadde nog meer klasse. Vanuit de as van het veld stelde Lang met een gevoelig passje Brandon Mechele in staat de winnende te maken. Na afloop was het dan ook niet meer dan logisch dat hij de trofee voor Speler van de Wedstrijd in ontvangst mocht nemen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws