LIEGE, BELGIUM - OCTOBER 17 :Medhi Carcela midfielder of Standard Liege and Noa Lang forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Standard Liege and Club Brugge on October 17, 2020 in Liege, Belgium, 17/10/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

Lang steelt direct de show met prachtgoal

Club Brugge sloot het afgelopen jaar af met een ruime overwinning op Eupen: 3-0. Makkelijk kwam die zege echter niet tot stand. Vooral in de eerste helft had de thuisploeg de nodige moeite met de laagvlieger. Na de rust tapte Club uit een ander vaatje. Dankzij twee doelpunten van Noa Lang liep het vervolgens snel uit op de gasten. Daarmee zette de aanvaller een kroon op een sterke eerste seizoenshelft. Tijdens de eerste training van het nieuwe jaar showde Lang dat het met zijn vorm nog steeds goed zit.

Lang kwam pas op de valreep van de zomerse transferperiode over van Ajax. Club Brugge huurt de aanvaller dit seizoen van Ajax, alvorens hem definitief over te nemen. Hoewel Lang een sterke voorbereiding doormaakte in Amsterdam, kreeg hij te horen dat er weinig perspectief voor hem was. Hij koos eieren voor zijn geld en trok naar Club Brugge, waar hij sinds dag één veel waardering voelt. Met nummer 10 op zijn rug speelde hij zich al snel in de basis. Daar is hij inmiddels niet uit weg te denken. In november werd hij door de achterban ook nog eens verkozen tot Speler van de Maand.

De Nederlander vormde in de laatste weken van 2020 een gouden koppel met Charles de Ketelaere. Van de jongelingen wordt verwacht dat zij hun ploeg ook in de tweede seizoenshelft bij de hand nemen. Lang liet op de eerste training van het nieuwe jaar in ieder geval klaar te zijn voor de hervatting van de competitie.

Doelpunt van het jaar

Bovenstaande beelden bezorgen menig Club-supporter flashbacks naar eerder dit seizoen. Club Brugge speelde op 21 november de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk. De thuisploeg speelde een moeizame eerste helft. De gasten begonnen al in een stunt te geloven, maar met de prachtige treffer brak Lang in de tweede helft alsnog de ban. De treffer die hij die avond maakte is vergelijkbaar met het doelpunt dat hij vanochtend produceerde.

Met zijn halve omhaal tegen Kortrijk is Lang door Het Laatste Nieuws genomineerd voor het doelpunt van het jaar. Ook Hans Vanaken is met zijn schitterende volley tegen Anderlecht in de race. Stemmen (klink op de link) kan tot en met 10 januari. De winnaar wordt bekendgemaakt op woensdag 13 januari in de rechtstreekse uitzending van de Gouden Schoen op VTM.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws