Lang blij met Clement: 'Dan ben ik op mijn best'

Noa Lang tegen KRC Genk
Noa Lang tegen KRC Genk Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Na het vertrek van Krépin Diatta naar AS Monaco mocht Noa Lang het tegen KRC Genk eens vanop de rechterflank proberen. Althans, daar stond hij op papier gepositioneerd. Maar in de realiteit kreeg hij van Philippe Clement de vrijheid om te zwerven.

In de tweede helft wierp dat zijn vruchten af. In aanloop naar de derde en winnende treffer van Club Brugge had Lang de bal in de as van het veld in bezit. Met een sluw passje, met heel veel gevoel gegeven, stelde de smaakmaker Brandon Mechele in staat om te scoren. Als een echte spits liet de verdediger de bal vallen op zijn borst en schoot hij zonder te twijfelen zijn ploeg weer op voorsprong én naar de overwinning. ''Die vrijheid krijg ik van de trainer. Ik moet gewoon mijn eigen ruimtes zoeken, dan ben ik op mijn best'', vertelde Lang na afloop van de topper.

Een speler die negentig minuten lang het veld breed houdt, is hij niet. ''Ik moet gewoon kunnen zwerven op het veld. Dan komen mijn kwaliteiten het meest naar boven.'' Zoals al vaker dit seizoen was Lang belangrijk en beslissend voor Club Brugge. Niet alleen bracht hij Mechele in de gelegenheid om te scoren, ook leverde hij de assist voor de openingstreffer van Bas Dost. Daarnaast maakte hij ook nog eens heel veel kilometers. ''Twaalf? Dat zag je op het einde. Het moet nog beter. Ik voelde mijn kuit al sinds de zeventigste minuut. Ik ben blij dat ik de negentig minuten heb volgemaakt. Dat gebeurt ook niet elke week. Ik voel me wel met de week sterker worden.''

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1353388621039071238?s=20

Lees meer:
0 reacties