Emmanuel Dennis
BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 8 : Emmanuel Bonaventure Dennis forward of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Sporting Charleroi on August 08, 2020 in Brugge, Belgium, 8/08/2020 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photonews
© Gvg/Photo News

Krmencik ging, Schrijvers gaat; Dennis lijkt de volgende

De komst van Bas Dost brengt nogal wat teweeg in de selectie van Philippe Clement. Met de Nederlander heeft de coach eindelijk zijn zo gewenste spits binnen. Dat bleek voor Michael Krmencik het laatste zetje richting de uitgang. Ook Siebe Schrijvers lijkt zij transfer te pakken te hebben. De vraag is nu niet of, maar wanneer ook Emmanuel Dennis de deur op Jan Breydel achter zich dichttrekt.

Wat later dan gehoopt, arriveerde Dost onlangs dan toch in Brugge. Club wilde hem van de zomer al graag overnemen van Eintracht Frankfurt, maar de Duitsers vroegen toen nog een te hoog bedrag. In de eerste seizoenshelft zat Dost vaker wel dan niet op de bank, waardoor een vertrek van de spits voor beide partijen het beste leek. Zeker omdat ook Frankfurt de financiële gevolgen van de coronacrisis voelt. Na Dost zijn laatste wedstrijd voor Frankfurt pakte Club Brugge de draad weer op. Vlak voor kerst was er eindelijk witte rook. Dost tekende voor anderhalf jaar en was bij zijn debuut direct trefzeker.

Zoals hierboven al vermeld was zijn komst voor Krmencik het laatste duwtje richting de uitgang. Nog voor de winterstop sprak Clement al openlijk over de toekomst van de Tsjech. Duidelijk: die lag niet in Brugge. Krmencik slaagde er simpelweg niet in om een goede indruk te maken en vertrok een jaar na zijn komst op huurbasis naar het Griekse PAOK. Schrijvers is de volgende die de deur op Jan Breydel achter zich dichttrekt. Sinds Clement aan het roer staat, komt de 24-jarige aanvaller nog amper in de plannen voor. Volgens binnenlandse media staan alleen de medische testen nog een vertrek naar OH Leuven in de weg.

Siebe Schrijvers en Emmanuel Dennis vieren een treffer
Siebe Schrijvers en Emmanuel Dennis vieren in 2019 een treffer. Beiden staan nu op de nominatie om te vertrekken. (Photo Gregory Van Gansen/Photonews)

Dennis

Krmencik ging, Schrijvers gaat. David Okereke krijgt het voordeel van de twijfel, terwijl van Youssouph Badji nog geen wonderen worden verwacht. Blijft over: Dennis. Ook de Nigeriaan kreeg in de afgelopen maanden een kans in de spits. Maar wat voor Okereke geldt, geldt ook voor hem. Een overtuigende indruk weet hij niet te maken. Het is inmiddels geen geheim dat zowel Club Brugge als Dennis hoopt op een transfer. De Nigeriaan wilde van de zomer al een stap maken, maar toen kwam er niets interessants voorbij.

De eerste seizoenshelft mondde voor Dennis echter uit in een grote teleurstelling. Hij was weliswaar trefzeker op Zenit, maar wacht nog altijd op zijn eerste doelpunt in de Jupiler Pro League. Bovendien maakte hij zich door zijn wangedrag in aanloop naar Dortmund-uit onmogelijk bij de fans. Dennis lijkt zijn laatste wedstrijd voor Club Brugge al te hebben gespeeld. Het is dus niet de vraag of, maar wanneer hij vertrekt. Het Chinese Shanghai SIPG van Ivan Leko zou hem willen hebben, maar zijn voorkeur gaat uit naar een langer verblijf in Europa. Hertha BSC zou een optie zijn, maar vooralsnog speelt er nog niets serieus rond de nog altijd pas 23-jarige aanvaller.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws