Kreeg Club een boete wegens het vieren van Dost zijn treffer?

Met heel veel gevoel in zijn linkerbeen stelde Charles de Ketelaere Bas Dost in staat om te scoren. De Nederlander aarzelde geen moment en had bij zijn debuut direct zijn eerste goal te pakken. Uitgebreid gejuicht werd er niet, maar onder meer Ruud Vormer sloeg wel even zijn arm om zijn landgenoot heen. Kreeg Club Brugge daarvoor de rekening gepresenteerd?

Scoren bij zijn debuut. Dost deed het voor VFL Wolfsburg, Sporting Club en Eintracht Frankfurt en zondagavond dus ook voor Club Brugge. De blijdschap was uiteraard van zijn gezicht af te lezen. Ook zijn ploegmaten waren ontzettend blij voor hem. Altijd lekker om met een doelpunt te beginnen, zeker als de verwachtingen zo hooggespannen zijn. Een groepsknuffel zat er echter niet in. Nog voor de winterstop verstrengde de Pro League haar coronaregels. Mochten die worden overtreden, krijgen ploegen stevige boetes uitgedeeld. Zo mogen de Belgische ploegen niet meer uitgebreid een doelpunt of overwinning vieren, ook niet in de kleedkamer.

Van het weekend waren er blijkbaar toch elftallen en spelers die het niet konden laten om elkaar even te knuffelen. Welke dat zijn, wil de Pro League voorlopig nog niet kwijt, klinkt het bij Het Nieuwsblad. Er zijn boetes uitgedeeld, maar ook daarover wil de voetbalbond niets zeggen. Of het om Club Brugge gaat en hoeveel de koploper dan moet betalen, is dus niet bekend. De reden evenmin. De bedragen kunnen overigens hoog oplopen. Mocht een eersteklasser de regels overtreden, kan het een boete van maximaal 10.000 euro opgelegd krijgen. Ook de betreffende spelers en stafleden zelf moeten dokken (750 euro).

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws