Haaland tegen Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - NOVEMBER 4 : Erling Haaland forward of Borussia Dortmund with Odilon Kossounou defender of Club Brugge and Simon Deli defender of Club Brugge durinng the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Borussia Dortmund on November 04, 2020 in Brugge, Belgium, 4/11/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
©Jan De Meuleneir / Photo News

Jarige Kossounou tot 2024 bij Club Brugge

Odilon Kossounou blaast vandaag alweer twintig kaarsjes uit. Toeval of niet, in zijn twintigste levensjaar brak hij ook definitief door in de hoofdmacht van Club Brugge. De Ivoriaan is inmiddels niet meer weg te denken uit de basiself en een zekerheid in de defensie van Philippe Clement. Hij ontwikkelt zich razendsnel. Club Brugge is dan ook gelukkig te melden dat Kossounou zijn contract verlengt tot media 2024.

Een mooi verjaardagscadeau voor én van Kossounou. De verdediger kwam in de zomer van 2019 voor enkele miljoenen over van het Zweedse Hammarby. In Zweden had hij helemaal niet zoveel officiële wedstrijden achter zijn naam. Desondanks was op Jan Breydel het vertrouwen groot in de toen 18-jarige verdediger. Na een korte aanpassingsperiode kwam hij ook in Brugge aan spelen toe. In het afgelopen seizoen kwam hij uiteindelijk tot zeven competitiewedstrijden en twee duels in de Champions League en Europa League.

Zijn definitieve doorbraak volgde begin dit seizoen. In de eerste vier competitiewedstrijden kwam Kossounou weliswaar niet in actie, maar zich eenmaal in de basis geknokt, stond hij zijn plaats ook niet meer af. Ook in de Champions League kreeg hij het volle vertrouwen van Clement. Het eerste groepsduel met Zenit moest hij nog missen door een positieve coronatest, maar in de wedstrijden die volgden stond hij telkens aan de aftrap en speelde hij de volle negentig minuten. In de achterhoede vormt hij vaak het slot op de deur. In tegenstelling tot kompaan en landgenoot Simon Deli, die dit seizoen een kwetsbare indruk maakt.

Nationale ploeg

Kossounou heeft daarnaast de kwaliteiten om ook op het middenveld te spelen. Dat deed hij in het thuisduel met AA Gent. De Buffalo’s zegevierden weliswaar met 0-1, maar na afloop kon Clement niet anders dan de loftrompet steken voor Kossounou zijn optreden. Hij maakte in 2020 overigens ook zijn debuut voor de nationale ploeg van Ivoorkust. Ook daar lijkt hij zijn plek te hebben verzekerd.

Nog voor het nieuws van zijn contractverlenging, zag Club Brugge Kossounou zijn marktwaarde er met twee miljoen euro op vooruit gaan. Volgens datawebsite Transfermarkt moeten geïnteresseerde clubs nu minstens acht miljoen euro neerleggen, willen ze Kossounou loskweken bij de regerend landskampioen van België. Met zijn acht miljoen staat hij op de zevende plaats van de meest waardevolle spelers van Club Brugge en veertiende van de Jupiler Pro League.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws