Noa Lang
SINT-TRUIDEN, BELGIUM - JANUARY 10 : Noa Lang forward of Club Brugge scores a goal during the Jupiler Pro League match between Sint-Truidense VV and Club Brugge on January 10, 2021 in Sint-Truiden, Belgium, 10/01/2021 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo News

‘Het wordt moeilijk om Lang te houden’

Zoals al vaker dit seizoen was Noa Lang zondagmiddag belangrijk en beslissend voor Club Brugge. Met twee assists, waaronder op de winnende van Brandon Mechele, had hij een groot aandeel in de overwinning op KRC Genk. Volgens Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, wordt het voor Blauw-Zwart lastig om hem na dit seizoen te behouden.

Verrassend was de overstap van Ajax naar Club Brugge zeker. De transfer wekte ook veel verbazing in Amsterdam. Lang maakte immers een sterke voorbereiding door in de hoofdstad. Van zijn toenmalig trainer Erik ten Hag kreeg hij echter te horen dat hij door de moordende concurrentie niet veel aan spelen toe zou komen. Lang koos eieren voor zijn geld en vertrok op de valreep naar Club Brugge. Nog geen halfjaar na zijn komst heeft Lang in competitieverband al zeven doelpunten en zes assists achter zijn naam staan.

Sys van Sport/Voetbalmagazine is dan ook onder de indruk van de Nederlander. ”Hij is op dit moment de beste voetballer in de Belgische competitie. Snel, technisch uitmuntend, beweeglijk, werkkrachtig en absoluut niet egoïstisch. Als je hem nu ziet spelen is het moeilijk te begrijpen waarom hij bij Ajax zijn draai niet vond.” Lang gaf na afloop van de topper tegen Genk al aan dat hij van Philippe Clement graag de vrijheid krijgt om te zwerven. Naar Sys zijn mening kan dat een belangrijke reden zijn waarom hij op Jan Breydel zo goed tot zijn recht komt. ”Zoals je tegen KRC Genk zag. Eerst links, dan rechts en vervolgens een beetje overal. Je mag hem echt niet vastbinden.”

Noa Lang, de grote man bij Club Brugge
Noa Lang balt zijn vuisten na het laatste fluitsignaal tegen KRC Genk. Hij was met twee assists opnieuw erg belangrijk voor zijn ploeg. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)

Kassa

Club Brugge kan Lang na dit seizoen voor zes miljoen euro definitief overnemen van Ajax. Een koopje. Sys twijfelt echter zeer of de smaakmaker ook volgend seizoen nog te zien is op de Belgische velden. ”Het wordt moeilijk om hem te houden. Als hij zo blijft evolueren, dan gaat hij veel geld opbrengen. Het doet allemaal een beetje denken aan de koopmanskunsten uit vroegere dagen. Club verkocht nu ook Diatta voor 20 miljoen euro, ik denk dat Lang meer gaat opbrengen.”

Diatta vertrok van de week naar AS Monaco. De Senegalees was in de eerste seizoenshelft goed op dreef voor Club Brugge. Clement noemde zijn vertrek een groot gemis. Sys denkt dat het niet direct een verzwakking hoeft te zijn voor de koploper. ”Met de terugkeer van Hans Vanaken had hij uit de ploeg kunnen verdwijnen. En als je Diatta passeert, loopt hij er kennelijk zeer nukkig bij. Wat de sfeer in de kleedkamer dan weer niet ten goede komt.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws