BRUGES, BELGIUM - NOVEMBER 4 : Emmanuel Bonaventure Dennis forward of Club Brugge looks dejected during the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Borussia Dortmund on November 04, 2020 in Bruges, Belgium, 4/11/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photo News
© Philippe Crochet/Photo News

Het nieuwe jaar begint voor Dennis met een domper

Met een doelpunt in het heenduel met Manchester United in de Europa League begon het afgelopen jaar uitstekend voor Emmanuel Dennis. In het vervolg wilde het echter niet vlotten met de Nigeriaan. Hij verkeerde in hopeloze vorm en maakte zich met zijn wangedrag in aanloop naar Dortmund-uit ook nog eens onmogelijk. Ook het nieuwe jaar is Dennis niet goed van start gegaan. Hij keerde met een blessure terug uit de winterstop.

Het laatste blok van de eerste seizoenshelft ging ook al grotendeels aan Dennis zijn neus voorbij. Omdat Philippe Clement simpelweg geen beroep op hem deed, maar ook om een zeer trieste reden. Dennis verloor zijn broer en reisde midden december af naar zijn thuisland om afscheid te nemen.

Evenals de rest van de groep kreeg Dennis een week de tijd om bij te komen en zich op te laden voor de tweede seizoenshelft. Een winterstage zat er voor Club Brugge niet in. De koploper trainde de afgelopen dagen op het Basecamp. Zonder Dennis. ”Hij heeft last van zijn teen”, vertelde Clement tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Sint-Truiden. ”Dat is jammer, want we hebben erg intensief getraind tijdens onze mini-stage in het Basecamp. Hij heeft die trainingen gemist, waardoor Dennis een achterstand heeft op de rest van mijn jongens.”

Transfer

Een hard gelag voor Dennis, die meer dan ooit moet knokken voor zijn plek. Ook voor Club Brugge komt zijn blessure op een verkeerd moment. De landskampioen maakt er geen geheim van dat het graag afscheid wil nemen van de Nigeriaan. Van de zomer aasde hij al op een transfer, maar die kwam er toen niet. Een nieuwe kans deze mercato. Naar verluidt zou er interesse zijn vanuit Duitsland en China. ”We zullen zien wat er gebeurt met Dennis. Er moet eerst nog een bod binnenkomen waarmee de club tevreden is. En een ploeg waar hij heen wil. Als dat niet gebeurt, werken we gewoon verder met hem.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws