Krepin Diatta - Photonews
Krepin Diatta - Photonews
Foto: ©Photonews

Gouden Schoen: Diatta krijgt twee punten meer dan Lang

Hoewel hij pas op de valreep van de zomerse transferperiode arriveerde, groeide Noa Lang al snel uit tot een van de uitblinkers van Club Brugge. Met vijf doelpunten en drie assists heeft hij een uitstekende eerste seizoenshelft achter de rug. Na zijn glansrol tegen Eupen waren veel supporters het erover eens: Lang is een serieuze kanshebber voor de Gouden Schoen. Daar dachten de stemgerechtigden echter anders over. Donderdagochtend publiceerde Het Laatste Nieuws de plaatsen 30 tot en met 21, met één naam van Blauw-Zwart.

Ja, gek is het wel dat Lang slechts één puntje kreeg in de verkiezing van de Gouden Schoen. Zoals hierboven vermeld groeide hij na zijn komst al snel uit tot smaakmaker van Club Brugge. Niet voor niets werd hij door zijn eigen achterban verkozen tot Speler van de Maand november. Daarnaast is hij met zijn prachtige treffer tegen KV Kortrijk in de race voor het doelpunt van het jaar. De stemgerechtigden leken het echter nog een beetje te vroeg te vinden voor een Gouden Schoen. Met één puntje viel Lang zelfs net buiten de top-30.

Wie in de eerste seizoenshelft ook indruk maakte in het shirt van Club Brugge, is Krépin Diatta. In zestien competitiewedstrijden scoorde hij maar liefst negen keer. Daarmee is hij clubtopscorer van de regerend landskampioen. Met drie punten eindigt Diatta op plaats 21 in de verkiezing van de Gouden Schoen. Hij deelt die klassering met onder anderen Faris Haroun van Antwerp FC en Roman Yaremchuk van AA Gent.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws