KRC Genk-trainer John van den Brom
Genk, Belgium - January 21 : John van den Brom head coach of Genk during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and KAA Gent on January 21, 2021 in Genk, Belgium, 21/01/2021 ( Photo by Sebastien Smets / Photonews
© Ses/Photo News

Genk krijgt in aanloop naar topper tegen Club nieuwe tik

Club Brugge ontvangt zondag KRC Genk, de nummer twee van de Jupiler Pro League. Op papier een echte topper, maar in hoeverre zal dat in de realiteit ook het geval zijn? Het verschil tussen beide ploegen bedraagt immers negen punten. Daarnaast veroverde Genk in de laatste drie duels slechts één punt. Ook donderdagavond wist de ploeg van John van den Brom niet te winnen.

Na de beschamende 2-0 nederlaag op bezoek bij laagvlieger Moeskroen, was Genk erop gebrand om donderdagavond tegen AA Gent een beter resultaat neer te zetten. In aanloop naar het bezoek aan Club Brugge moest er ook wel worden gewonnen. De start van Genk mocht er in ieder geval zijn. Wie anders dan Paul Onuachu, de topscorer van de Smurfen én de Jupiler Pro League, bracht zijn ploeg na nog geen tien minuten op een 1-0 voorsprong. De Nigeriaan bezorgde Genk de perfecte start. Evenals in de wedstrijd tegen Moeskroen bracht Carlos Cuesta zijn ploeg echter in de problemen.

Op bezoek bij Moeskroen moest Cuesta na 36 minuten indrukken met een rode kaart. Het Bondsparket eiste echter enkel een voorwaardelijke schorsing van één week, waardoor hij tegen Gent ‘gewoon’ inzetbaar was. Dit keer moest Cuesta, na ingrijpen van de VAR, al na twaalf minuten het veld verlaten. Zo kwam Genk binnen de kortste keren met tien man te staan. De thuisploeg leek desondanks met een voorsprong de rust in te gaan. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Gent dankzij Roman Yaremchuk toch langszij.

Strafschop

Ondanks de manminder-situatie begon Genk een stuk beter aan de eerste helft. Na een kleine zeventig minuten kreeg het de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Theo Bongonda mocht aanleggen vanaf elf meter, maar faalde. Daar kwam Gent goed weg. In het restant van het duel golfde het aardig op een neer. Een winnaar kwam er niet. Daarmee deed vooral Genk zichzelf tekort, dat zodoende voor de derde keer op rij niet wist te winnen. Dat het met z’n tienen toch de betere was van Gent, zal de ploeg toch wat vertrouwen geven in aanloop naar zondag. Met een achterstand van negen punten reizen Van den Brom en co dan af naar Club Brugge.

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws