John van den Brom, trainer van Genk
GENK, BELGIUM - DECEMBER 27 : John van den Brom head coach of Genk during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Waasland Beveren on December 27, 2020 in Genk, Belgium, 27/12/2020 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo New

Genk komt goed weg tegen Zulte-Waregem

Met vier op vijftien was de start van KRC Genk in 2021 niet om over naar huis te schrijven. Na de nederlaag op Jan Breydel afgelopen zondag zagen John van den Brom en co de achterstand op Club Brugge toenemen tot twaalf punten. Een crisis was aanstaande, maar woensdagavond bewezen ze toch nog te kunnen winnen.

Een lange tijd leken we af te stevenen op een interessante titelstrijd tussen vooral Club Brugge en KRC Genk. Bij ingang van de winterstop bedroeg de voorsprong van Blauw-Zwart op Genk immers vier punten, terwijl de Smurfen nog een wedstrijd tegoed hadden. De inhaalwedstrijd tegen Eupen wonnen Van den Brom en zijn manschappen met 1-4, waardoor ze de achterstand verkleinden tot één punt. Een vervolg kwam er echter niet. Genk verloor op KV Kortrijk en Moeskroen, speelde gelijk tegen AA Gent en moest er afgelopen zondag ook op Jan Breydel aan geloven.

In de wetenschap dat het inmiddels was gepasseerd door Antwerp FC, begon Genk woensdagavond aan de thuiswedstrijd tegen Zulte-Waregem. Gemakkelijk ging het zeker niet. De ploegen leken met de brilstand de kleedkamers weer op te zoeken, maar vlak voor rust had Genk toch de voorsprong te pakken. Paul Onuachu, de topschutter van de Jupiler Pro League, maakte alweer zijn 21ste van het seizoen. Vlak na rust maakte hij ook zijn 22ste. Junya Ito bracht zijn ploeg vervolgens op 3-0. Zulte-Waregem deed via Laurens de Bock nog wel wat terug en kwam dankzij een benutte strafschop van Gianni Bruno zelfs nog terug tot 3-2. Daar bleef het echter bij.

Dankzij de zege klimt Genk weer over Antwerp heen naar de tweede plaats. De achterstand op Club Brugge bedraagt nu negen punten. Donderdagavond kan de koploper weer op twaalf punten komen. Dan moet het natuurlijk wel winnen van stadsgenoot Cercle.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws