Geen Gouden Schoen, maar wel prijs voor Vanaken

Hans Vanaken - Photonews
Hans Vanaken - Photonews
Foto: ┬ęPhotonews

Hoewel Hans Vanaken geen rol speelde in de finale van de Gouden Schoen-verkiezing, heeft hij toch een prijs te pakken. Zijn wonderschone treffer tegen Anderlecht is immers verkozen tot Doelpunt van het Jaar.

En dat is natuurlijk volledig terecht. Het afgelopen jaar kon voor de middenvelder van Club Brugge niet beter van start gaan. Op 19 januari gingen Philippe Clement en co op bezoek bij Anderlecht. De eeuwige rivaal kwam weliswaar op 1-0 voorsprong, maar het waren de gasten die er uiteindelijk met de zege vandoor gingen. Met twee doelpunten bezorgde Vanaken zijn ploeg hoogstpersoonlijk de overwinning. Zijn eerste was van grote schoonheid.

Ruud Vormer mocht vanaf een fraaie positie aanleggen voor een vrije trap. Die werd echter gekraakt door de muur van Anderlecht. De bal kwam terecht bij Vanaken, die het leer zonder te twijfelen op de pantoffel nam. Hij volleerde de bal met zijn ‘mindere’ linkerbeen zo over Anderlecht-doelman Hendrik Van Crombrugge.

Ook Noa Lang maakte tot en met vanavond kans op het mooiste doelpunt van het jaar. Hij trof in november schitterend raak in de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk. Vanaken kreeg woensdagvond echter de meeste stemmen. Ook Theo Bongonda van KRC Genk was in de race.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws