Cercle moet de Pro League een boete betalen
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 9 : Dino Hotic forward of Cercle Brugge looks dejected during the Jupiler Pro League between Cercle Brugge and Eupen January 09, 2021 in Brugge, Belgium, 9/01/2021 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

Geen boete voor Club, wel voor buurman Cercle

Heel even leek het erop dat Club Brugge de rekening gepresenteerd kreeg voor het vieren van Bas Dost zijn treffer tegen STVV. De boetes die de Pro League na afgelopen speelronde uitdeelden, waren echter niet voor de koploper. Zowel Cercle als KAS Eupen moest 5.000 euro betalen wegens het overtreden van de coronaregels.

Beide ploegen staan laag geklasseerd op de ranglijst van de Jupiler Pro League. Het onderlinge treffen van afgelopen zaterdag was dan ook eentje dat door zowel Cercle als Eupen moest worden gewonnen. De overwinning ging uiteindelijk naar Eupen, dat daarmee goede zaken deed. Het liep drie punten uit en duwde Cercle daarmee nog dieper in de problemen. Eupen, dat onlangs nog met 3-0 verloor op Jan Breydel, kreeg echter wel de rekening gepresenteerd voor de vieringen tijdens de wedstrijd.

Nog voor de winterstop kwam de Pro League met een aanscherping van de coronaregels. Zo mogen elftallen doelpunten en overwinningen niet meer (uitgebreid) vieren. Niet op het veld en ook niet in de kleedkamer. Eupen deed dat wel, evenals Cercle. Beide ploegen kregen een boete van 5.000 euro opgelegd. Zo’n boete kan overigens nog hoger oplopen, tot maximaal 10.000 euro.

Het was voor Cercle overigens alweer de dertiende nederlaag van het seizoen. De stadgenoot van Club vindt zichzelf terug op de voorlaatste plaats. Moeskroen volgt op één puntje, maar Cercle heeft een wedstrijd minder gespeeld. Op 28 januari staat de tweede Brugse Stadsderby op het programma. De eerste was een prooi voor Blauw-Zwart.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws