Simon Deli in actie tegen AA Gent
20-12-2020: Voetbal: Club Brugge v KAA Gent: Brugge Simon Deli of Club Brugge Jupiler Pro League 2020/2021 © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen Fotografie /Orange Pictures/Photo News

‘Fenerbache biedt transfersom én oude bekende voor Deli’

Club Brugge roert zich flink op de transfermarkt. De koploper sloeg met de komst van Bas Dost en terugkeer van Stefano Denswil een belangrijke dubbelslag. Ook wat uitgaande transfers betreft laat Club flink van zich horen. Na Michael Krmencik en Siebe Schrijvers lijkt ook Simon Deli Blauw-Zwart deze mercato te verlaten.

Deli kwam in de zomer van 2019 over van Slavia Praag en groeide in zijn eerste seizoen direct uit tot belangrijke pion in het elftal van Philippe Clement. Deze jaargang maakt hij echter een zeer onzekere indruk. Het slot op de deur dat hij in zijn eerste seizoen was, is hij niet meer. Dat komt door blessures, maar de Ivoriaan lijkt ook steeds meer moeite te hebben met de aanvallende speelstijl die Clement ambieert. Men stond er dan ook niet gek van op te kijken toen Clement vorige week de speculaties over een vertrek van Deli op gang bracht.

Fenerbahçe lijkt de belangrijkste kandidaat om de verdediger over te nemen van Club Brugge. Van de week was het echter nog wachten op een voorstel van de Turkse grootmacht. Dat lijkt het inmiddels te hebben gedaan. Volgens het Turkse Sporx heeft Fenerbahçe niet alleen een transfersom, maar ook een oude bekende van Club aangeboden. Sinds juli 2017 staat Nabil Dirar onder contract bij de huidige nummer twee van Turkije. In de afgelopen seizoenen kwam hij nog wel serieus aan de bak, maar deze jaargang komt hij niet in de plannen voor. Sterker nog, hij speelde vooralsnog geen minuut.

Terugkeer

Hij mag dan ook vertrekken en Fenerbahçe zou hem naar verluidt bij de transfer van Deli willen betrekken. Het lijkt echter niet aannemelijk dat Club Brugge zit te wachten op de komst van Dirar. De Marokkaanse aanvaller is inmiddels 34 jaar. Zeker na een eerste seizoenshelft waarin hij geen minuut in actie kwam, kunnen er vraagtekens worden gezet bij zijn fitheid. Dirar kwam tussen 1 juli 2008 en 31 januari 2012 153 keer in actie voor Blauw-Zwart.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws