Overzicht Ex-Clubspelers in het buitenland

Onze achterban kan helaas niet afreizen naar Kiev
MANCHESTER, UNITED KINGDOM - FEBRUARY 27 : supporters and fans during the UEFA Europa League round of 32 second leg match between Manchester United FC and Club Brugge KV on February 27, 2020 in Manchester, United Kingdom, 27/02/2020 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo News

Er zijn zo’n 65 voormalige spelers van Club Brugge actief in het buitenland. Hoe presteerden zij afgelopen week bij hun clubs? Een klein overzicht.

Thomas Meunier – Borussia Dortmund

De Rode Duivel scoorde zijn eerste goal voor de Duitsers in het gelijkspel tegen FSV Mainz (1-1), nadat Levin Öztunali de bezoekers op voorsprong had gebracht. Meunier lokte enkele minuten later een strafschop uit, die echter gemist werd door Marco Reus. Vanwege deze schitterende prestatie heeft de rechtervleugelspeler een plaatsje in het Bundesliga-elftal van de week van Sofascore gekregen.

Afbeelding
©SofaScore

Mbaye Diagne – Galatasaray

De Senegalese spits kreeg in de topmatch op bezoek bij Besiktas (2-0 verlies) een rode kaart na een gevaarlijke trap in het aangezicht van Francisco Montero. In het slotkwartier kon de thuisploeg het verschil maken na goals van Josef de Souza en Georges-Kevin N’Koudou.
Galatasaray kon zich eerder plaatsen voor de kwartfinales van de Turkse beker na het nemen van strafschoppen tegen Yeni Malatyaspor. Diagne benutte de vierde penalty.
Volgens Sky Sports zou het Engelse West Bromwich Albion willen proberen om Diagne op huurbasis in te lijven.

Galatasaray'da Mbaye Diagne şoku! Cüneyt Çakır affetmedi...
©TheWorldNews

Mathew Ryan – Brighton & Hove Albion

De Australische doelman zou bij Arsenal de nieuwe nummer 2 kunnen worden, beweert althans transferexpert Alex Crook van Talksport. Ryan heeft te horen gekregen dat hij mag beschikken bij the Seagulls.

Ivan Trickovski – AEK Larnaca

De Macedoniër scoorde in de topper op APOEL Nicosia zijn zesde van het seizoen. Trickovski kwam aan de rust binnen de lijnen. Onze landgenoot Viktor Klonaridis legde een minuut later de eindstand al vast. De topclub uit de hoofdstad speelde na een goed half uur met een man minder na een uitsluiting voor Tomas De Vincenti. De volgende speeldag miste hij een strafschop tegen Doxa Katokopias. Gelukkig miste thuisspeler Berat Sadik ook een elfmeter, waardoor de brilscore op het bord bleef.

Carlos Strandberg – Abha Club

Abha Club ging op bezoek bij Al Ittihad FC winnen met 0-1 dankzij een laat doelpunt van Strandberg. De Zweedse spits trapte vanuit de korte hoek hard binnen naast doelman Marcelo Grohe.

Oscar Duarte – Levante UD

De Costa Ricaan plaatste zich met Levante UD voor de 1/8ste finale van de Copa del Rey. Het versloeg CF Fuenlabrada na strafschoppen (2-4), die er moesten komen nadat het na 90 minuten 1-1 stond. Duarte scoorde de laatste en beslissende penalty.

Nabil Dirar – Fenerbahçe

Volgens Nexus Sport is BB Erzurumspor bezig met de komst van Nabil Dirar. De Marokkaan wordt in de Turkse pers ook gelinkt aan een terugkeer naar Club Brugge, waarbij Simon Deli de omgekeerde weg zou moeten bewandelen.

Felipe Gedoz – Clube do Remo

Clube do Remo heeft zich na een nipte 0-1 zege bij rivaal Paysandu (0-1) verzekerd van promotie naar de Braziliaanse Serie B. Felipe Gedoz speelde 71 minuten mee bij het winnende team. De laatste wedstrijd tegen Londrina (0-1 verlies), met Felipe Gedoz 90 minuten op het veld, deed er niet meer toe.

Tomás Pina – Deportivo Alavés

Deportivo Alavés ligt verrassend snel uit de beker na een pandoering bij UD Almería: 5-0.
In de 16de finales van de Copa del Rey kreeg de middenvelder na 35 minuten een rode kaart, waarna de thuisploeg nog 4 keer kon toeslaan.

Carlos Bacca – Villarreal

De Colombiaanse spits staat op het verlanglijstje van Real Valladolid, zo schrijft Pucelafichajes.com. Bacca sluit een vertrek niet uit en als Villarreal daarvoor toestemming geeft, is er een kans dat hij naar de club van de Braziliaanse Ronaldo trekt.

Noah Fadiga – Heracles Almelo

Heracles Almelo won op de 16de speeldag eenvoudig van FC Emmen met 4-0. Sinan Bakiş was de held van de avond door een hattrick te maken. Fadiga gaf de assist voor de vierde goal van Rai Vloet.

Matej Vydra – Burnley

FC Union Berlin wil de Tsjechische spits op huurbasis overnemen, maar Burnley verkiest een definitieve transfer, meldt het Duitse Sky. Vydra sluit een overgang naar de Bundesliga zeker niet uit.

Waldemar Sobota – Slask Wroclaw

Slask Wroclaw won een oefenpartij van het Servische FK Novi Pazar met 4-1. Waldemar Sobota speelde de eerste helft en scoorde de 2-1.

Elton Monteiro – FC Lausanne-Sport

De Zwitserse centrale verdediger heeft zijn aflopende contract bij de promovendus verlengd. De duur van de nieuwe verbintenis werd niet bekend gemaakt.

Volg het laatste nieuws van ex-club speler via onderstaande Facebook groep
https://www.facebook.com/groups/470313192983631

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws