Evenals NXT begint ook Club YLA aan de tweede seizoenshelft

Club YLA
Club YLA Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Met negen op negen is Club Brugge uitstekend begonnen aan de tweede seizoenshelft. Vanavond trappen ook Club NXT en Club YLA af voor het tweede deel. De vrouwen hebben nog wat recht te zetten na de pijnlijke nederlaag tegen KRC Genk.

Vallen en opstaan. De samenvatting van de eerste seizoenshelft van Club YLA. Na tien speeldagen hebben ze zestien punten veroverd. Die zijn goed voor een huidige vijfde plaats. Een landstitel zit er waarschijnlijk niet in, maar de vrouwen hopen de komende tijd wel aansluiting te vinden bij de bovenste ploegen. De achterstand op koploper Anderlecht bedraagt maar liefst veertien punten, maar die op nummer drie Oud-Heverlee slechts twee. Anderlecht en Oud-Heverlee staan vanavond tegenover elkaar, terwijl Club YLA op bezoek gaat bij Woluwe. Onze vrouwen kunnen waarschijnlijk dus goede zaken doen.

Beide ploegen troffen elkaar nog niet eerder dit seizoen. Een kleine twee jaar geleden verloor Club YLA daarentegen kansloos van Woluwe. Op eigen veld leed het een bijzonder pijnlijke nederlaag: 0-7. Zo'n uitslag lijken we vanavond niet te hoeven verwachten. De vrouwen van Club Brugge verzamelden in de eerste helft immers zeven punten meer. Daarnaast zijn zij erop gebrand om de tweede seizoenshelft met een driepunter te beginnen. Op de laatste speeldag in 2020 ging Club YLA pijnlijk onderuit bij Genk: 4-0.

Blikvanger bij Club YLA is Marie Minnaert. Zij maakte in september haar basisdebuut voor het Belgisch vrouwenvoetbalelftal. Voor Club Brugge was ze dit seizoen al zes keer trefzeker in de competitie. Het duel tussen de vrouwen van Woluwe en die van Club Brugge begint om 20.30 uur. Een half uur eerder trapt Club NXT af tegen Lierse Kempenzonen, een wedstrijd die ten koste van alles moet worden gewonnen.

https://twitter.com/ClubYLA_/status/1352534069465280512?s=20

Lees meer:
0 reacties