Aston Villa's Bjorn Engels ! only BELGIUM !
© Mike Egerton/PA/Photo News

Engels solliciteerde al eens naar een terugkeer

Met de komst van Bas Dost verzekerde Club Brugge zich voor minstens anderhalf jaar van een spits die garant staat voor doelpunten. Naar het schijnt hoopt de koploper nu nog op een verdediger die doelpunten kan voorkomen. Stefano Denswil zijn naam wordt genoemd, maar dat lijkt een lastig verhaal te worden. Ook de naam van Björn Engels cirkelt rond op Jan Breydel. De Belg gaf in het afgelopen voorjaar al aan dat zijn verhaal bij Club nog niet ten einde is.

Engels ziet op 15 september 1994 in Kaprijke het licht. Vanaf kinds af aan is hij groot fan van Club Brugge. Het is dan ook zijn doel en droom om ooit uit te komen voor de hoofdmacht. In 2006 verruilt hij de jeugdopleiding van Lokeren voor die van Blauw-Zwart. Hij doorloopt vervolgens meerdere jeugdelftallen, alvorens op 4 augustus 2013 voor de eerste keer zijn opwachting te maken in het eerste. Het gaat vervolgens snel met Engels, die op een aantal uitzonderingen na niet meer is weg te denken uit de basis.

Blessures

In het voorjaar van 2014 slaat het noodlot echter toe. Engels loopt een zware knieblessure op en komt ruim een jaar niet in actie. Eenmaal hersteld, is hij direct weer verzekerd van zijn plek. Nog geen jaar later gaat het echter weer mis voor de verdediger. Een schouderblessure zorgt ervoor dat hij de eerste helft van het seizoen 2016/2017 aan zich voorbij moet laten gaan. Hij maakt het seizoen vervolgens wel af als basisspeler, alvorens de deur op Jan Breydel achter zich dicht te trekken. Hij vertrekt naar het Griekse Olympiakos. Club Brugge ontvangt zeven miljoen euro voor de verdediger. Een jaar ervoor verlangt de club nog ruim het dubbele.

Ruim drie jaar later kwijnt Engels weg op de bank van Aston Villa. In de zomer van 2019 betalen de Engelsen nog een slordige acht miljoen euro aan Stade Reims. Engels komt in zijn eerste seizoen in Engeland tot slechts zeventien wedstrijden. Ook in Engeland sukkelt hij met blessures. Tijdens zijn revalidatie verliest hij zijn plek. Aston Villa doet het dit seizoen boven verwachting goed. De verdediging staat als een huis, met als gevolg dat Engels geen minuut in actie komt.

Björn Engels en Stefano Denswil speelden al eens samen bij Club Brugge. (Photo by Jan De Meuleneir/Photonews)

Terugkeer

Een terugkeer naar Club Brugge? Het zou een voorlopige oplossing kunnen zijn. In gesprek met Het Nieuwsblad in het voorjaar van 2020 komt een tweede periode op Jan Breydel ook ter sprake. ”Je kan wel zeggen dat ik langs de achterpoort ben vertrokken”, blikt de verdediger terug op zijn vertrek bij Club. ”En dat vind ik nog steeds jammer. Ik ben altijd goed overeengekomen met de fans en ik heb nog steeds het gevoel dat mijn verhaal bij Club nog niet ten einde is. Een terugkeer op het einde van mijn carrière sluit ik dus zeker niet uit.”

Wellicht dat het dus nog eerder tot een hereniging komt. Denswil lijkt echter een streepje voor te hebben, wiens terugkeer steeds dichterbij lijkt te komen. De Nederlander legde vorige week al zijn medische test af in het Brugse AZ Sint-Jan ziekenhuis. Daarnaast staat Bologna, zijn huidige werkgever, op het punt een vervanger aan te trekken.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws