Hans Vanaken
20-12-2020: Voetbal: Club Brugge v KAA Gent: Brugge Hans Vanaken of Club Brugge Jupiler Pro League 2020/2021 © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen Fotografie/Orange Pictures/Photo News

Eén moeilijke beslissing minder voor Clement

Charles de Ketelaere, Krépin Diatta of misschien wel Noa Lang. Eén van hen had komende zondag plaats moeten maken voor Hans Vanaken. De middenvelder zijn schorsing zit er inmiddels op, waardoor hij weer inzetbaar is voor de topper tegen KRC Genk. Met het aanstaande vertrek van Diatta hoeft Philippe Clement echter geen lastig besluit meer te nemen.

Een grote smet op de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft tegen Eupen was natuurlijk de rode kaart van Vanaken. De middenvelder reageerde op een ziekenhuisbal van Federico Ricca, maar raakte daarbij zijn tegenstander in plaats van de bal. Vanaken kreeg daarop de rode kaart. Dat viel bij hem in het verkeerde keelgat. Hij liet zich verbaal gaan tegenover de arbitrage. De Limburger zou in eerste instantie een schorsing van vier speeldagen aan zijn broek krijgen, maar daar ging Club Brugge niet mee akkoord. Het ging in hoger beroep. Met succes. In plaats van vier wedstrijden, moest Vanaken er nog ‘maar’ drie missen.

Met de komst van Bas Dost kon Clement prima anticiperen op de absentie van Vanaken. De Ketelaere, in de laatste wedstrijden in 2020 de spits, schoof een linie terug, waardoor Dost direct kon doen waarvoor hij is gehaald: scoren. Dat deed hij zowel op STVV als Beerschot op aangeven van De Ketelaere. Ondertussen bleven Lang en Diatta leveren op de flanken. In aanloop naar de thuiswedstrijd tegen KV Oostende speculeerden de media al volop over wie plaats zou moeten maken voor Vanaken, nog niet wetende dat Diatta gaat vertrekken. Het vertrek van de topscorer zal zich zeker laten voelen, maar het bezorgt Clement in ieder geval één hoofdpijndossier minder.

De Ketelaere kan tegen KRC Genk immers weer een linie naar voren, wat de weg vrijmaakt voor de terugkeer van Vanaken. De Belofte van het Jaar behoudt zodoende zijn basisplaats.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws