Emmanuel Dennis
BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 8 : Emmanuel Bonaventure Dennis forward of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Sporting Charleroi on August 08, 2020 in Brugge, Belgium, 8/08/2020 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photonews
© Gvg/Photo News

‘Duitse club wil Dennis huren van Club Brugge’

De transfermarkt gaat Club Brugge niet geruisloos voorbij. Blauw-Zwart zelf versterkte zich al met Bas Dost en Stefano Denswil en nam afscheid van Michael Krmencik, Siebe Schrijvers en Krépin Diatta. Ook Emmanuel Dennis lijkt de deur op Jan Breydel toch tijdelijk achter zich dicht te trekken. Volgens Het Nieuwsblad is Club Brugge immers bereid hem om hem op huurbasis naar Duitsland te laten vertrekken.

Dennis staat al langer op de nominatie om te vertrekken bij Club Brugge. Na het afgelopen seizoen was het zijn wens om een transfer te maken naar een Europese topcompetitie. De aanvaller dacht zich met sterke optredens in de Champions League en Europa League wel in de kijker te hebben gespeeld. Meerdere clubs toonden naar verluidt belangstelling, maar tot een transfer kwam het uiteindelijk niet. Club Brugge was immers niet van plan hem voor een appel en een ei te laten gaan. Door onder meer de coronacrisis waren de clubs voorzichtig met hun uitgaven op de transfermarkt.

Er zat dus niets anders op dan een langer verblijf op Jan Breydel. De eerste seizoenshelft mondde voor Dennis echter uit in een grote teleurstelling. Hij was slechts één keer trefzeker, op bezoek bij Zenit in de groepsfase van de Champions League. In de Jupiler Pro League slaagde hij er niet in het net te vinden. Dat kwam hem op veel kritiek te staan. Die zwol aan naar aanleiding van zijn wangedrag in aanloop naar het bezoek aan Borussia Dortmund. Dennis kwam op 5 december voor het laatst in actie voor Club.

Emmanuel Dennis en Philippe Clement
Naar aanleiding van zijn wangedrag besloot Philippe Clement Emmanuel Dennis niet mee te nemen naar Dortmund. (Photo by Peter De Voecht/Photo News)

Degradatiestrijd

Al snel werd duidelijk dat Club Brugge deze mercato een al dan niet tijdelijke oplossing voor hem wilde vinden. Een blessure gooide in eerste instantie echter roet in het eten. Nu lijkt het toch wel tot een vertrek te komen. 1.FC Köln zou hem graag voor het restant van het seizoen op huurbasis willen overnemen. De Duitse Bundesligaclub kan de aanvaller goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. FC Köln staat momenteel op de zestiende plek. Degradatie wil het absoluut voorkomen.

Volgens Het Nieuwsblad is Blauw-Zwart niet van plan een vervanger aan te trekken mocht Dennis vertrekken. Wel hoopt de koploper nog voor het verstrijken van de mercato met een vervanger voor Diatta op de proppen te komen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws