WESTKAPELLE, BELGIUM - JANUARY 04 : Bas Dost forward of Club Brugge pictured during the first training session of the year 2021 for Club Brugge at the training grounds at the Belfius Basecamp on January 4, 2021 in Westkapelle, Belgium, 4/01/2021 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
© Jan De Meuleneir/Photo News

Drie redenen om uit te kijken naar Dost zijn debuut

Een spannende titelstrijd, het avontuur in de Europa League en revanche voor de verloren bekerfinale. De supporters van Club Brugge hebben voldoende om naar uit te kijken. Zondag hervatten Philippe Clement en co de jacht op de zeventiende landstitel. Tijdens het bezoek aan Sint-Truiden kan de coach weliswaar geen beroep doen op Hans Vanaken, maar wel op Bas Dost. De Nederlander kwam onlangs over van Eintracht Frankfurt en maakt zondag mogelijk zijn debuut voor Blauw-Zwart.

Dat Club Brugge Dost van de zomer al wilde aantrekken, is een bekend verhaal. De boomlange spits kwam toen nog niet, omdat Eintracht Frankfurt in de ogen van Club Brugge een te hoge transfersom verlangde. Vlak voor kerst was het dan toch raak voor Blauw-Zwart. Dost tekende onlangs een contract voor anderhalf seizoen en zette afgelopen maandag zijn eerste stappen op het trainingsveld. Alles wijst erop dat hij zondag zijn debuut maakt voor zijn nieuwe werkgever. Hieronder drie redenen waarom wij daar zo erg naar uitkijken.

Bas Dost bij zijn presentatie als nieuwe speler van Club Brugge. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)

Garantie voor doelpunten

Het Algemeen Dagblad maakte op 23 december jongstleden veel los met het nieuws over de overgang van Dost naar Club Brugge. Niet alleen de supporters van Club, ook die van andere ploegen gingen los over de slag die de regerend landskampioen zou slaan. De meningen waren verdeeld. ”Veel geld voor een 31-jarige die in de laatste twee seizoenen amper heeft gescoord”, klonk het onder meer. Het ontbrak sommigen duidelijk aan nuance. Ja, het klopt dat Dost in het shirt van Eintracht Frankfurt niet zo productief was als in dienst van Sporting Club, de Portugese grootmacht die hij verruilde voor een tweede avontuur in Duitsland.

Wat niet werd vermeld, is dat Dost sinds zijn overgang naar Frankfurt kwakkelde met blessures en niet altijd onomstreden was. Is hij zeker van zijn plek én vrij van blessures, is hij een garantie voor doelpunten. Voor Sporting Club was hij 93 keer trefzeker in 127 wedstrijden. Als speler van VFL Wolfsburg kwakkelde hij in zijn eerste twee seizoenen met blessures, maar scoorde hij er in zijn derde met 16 doelpunten in 21 competitieduels flink op los. En dan was hij namens SC Heerenveen in zijn laatste jaar goed voor maar liefst 32 treffers in 34 duels.

Scoort vaak bij zijn debuut

Dost scoort dus veel en dat doet hij regelmatig in zijn debuutwedstrijd. In zijn eerste wedstrijd voor VFL Wolfsburg scoorde hij direct de winnende op bezoek bij VFB Stuttgart. Na vier seizoenen verruilde hij de Duitse subtopper voor Sporting Club. Ook zijn debuut voor de Portugese grootmacht ging niet geruisloos voorbij. Hij maakte op 10 september 2016, twee weken na zijn komst, de derde in het met 3-0 gewonnen duel met Moreirense. En in zijn debuutwedstrijd voor Eintracht Frankfurt deed hij het gewoon weer.

Een droomvoorhoede

De zoektocht naar een nieuwe spits ging met horten en stoten. Van de zomer werden veel aanvalsleiders in verband gebracht met een overgang naar Club Brugge. Naast Dost had Blauw-Zwart naar verluidt ook Michy Batshuayi en Jhon Cordoba op de korrel. Eerstgenoemde vond het echter te vroeg voor een terugkeer naar België, terwijl Cordoba te duur werd bevonden. Club slaagde er niet in een nieuwe spits te contracteren. Met Michael Krmencik, David Okereke, Emmanuel Dennis en Youssouph Badji rouleerde Clement er in de afgelopen maanden flink op los. Zelfs Charles de Ketelaere stond op een gegeven moment in de punt, wat hij overigens uitstekende invulde.

De komst van Dost hoeft zeker niet ten koste te gaan van De Ketelaere. Sterker nog, door de schorsing van Hans Vanaken kan het groeibriljant van Club op zijn favoriete positie spelen. Op de zijkanten blijven Noa Lang en Krépin Diatta daardoor zeker van hun plek. Daar zal Dost zich mee in zijn handen knijpen. Zowel Lang als Diatta heeft een uitstekende voorzet in de benen en zoals bekend is Dost grotendeels afhankelijk van de aanvoer vanaf de flanken. Clement wilde dolgraag een kopsterke spits en die heeft hij eindelijk binnen. De opdracht voor Lang en Diatta is dan ook simpel: kom maar op met die voorzetten.

Bas Dost: de nieuwe spits van Club Brugge
Bas Dost is de nieuwe spits van Club Brugge en kan zondag tegen Sint-Truiden zijn debuut maken.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws