Dost legt uit waarom hij slechts één helft meedeed

Bas Dost tijdens Sint-Truiden tegen Club Brugge
SINT TRUIDEN, BELGIUM - JANUARY 10: Bas Dost of Club Brugge during the Pro League match between STVV and Club Brugge at Stayen on January 10, 2021 in Sint Truiden, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen Fotografie/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen Fotografie/Orange Pictures/Photo News

Het duurde even, maar dan heb je ook wat. Een aantal maanden later dan gehoopt arriveerde Bas Dost onlangs dan toch op Jan Breydel. De Nederlander stond tijdens het bezoek aan Sint-Truiden direct in de basis en had niet lang de tijd nodig om te laten zien waarom Philippe Clement hem zo graag wilde hebben. ”Dit doelpunt geeft meteen vertrouwen.”

In dienst van onder meer SC Heerenveen, VFL Wolfsburg en Sporting Club bewees Dost al een echte doelpuntenmaker te zijn. Met torenhoge verwachtingen maakte hij onlangs dan ook de overstap van Eintracht Frankfurt naar Club Brugge. Hoewel Clement nog aangaf dat we nog geen wonderen van hem moesten verwachten, had hij na nog geen vijftien minuten zijn eerste al in het net liggen. ”Dit doelpunt geeft meteen vertrouwen. Het was een fantastische voorzet van Charles (red: De Ketelaere). Ik zag de bal komen en toen wist ik al dat er een grote kans was dat die erin ging”, vertelde de aanvaller na afloop van de met 1-2 gewonnen match.

Dost twijfelde niet toen De Ketelaere hem in stelling bracht. ”Het meteen uithalen is wat ik kan en dat moet ik laten zien. Die bal was perfect en ik schoot hem technisch goed in. Ik ben nieuw en de spelers weten niet hoe ze me in stelling moeten brengen. Daar hebben we veel op getraind deze week en de jongens hebben dat goed omgezet.”

Wissel

Na 45 minuten zat zijn debuut er echter alweer op. ”Ik werd vervangen aan de rust omdat ik deze week wat pijn had aan mijn bovenbeen”, vertelt Dost. ”Ik had veel schietoefeningen gedaan en vandaag speelde dat weer een rol. Tijdens de rust heb ik gezegd dat het beter was om me te vervangen en dat vond de trainer ook.” Ondanks een comfortabele 0-2 voorsprong bij rust, koste het Club Brugge toch wat moeite om de drie punten uiteindelijk over de streep te trekken. ”Soms liep het een beetje moeilijk. We gaan hier weg met de drie punten. Het is ook het enige veld met kunstgras, dat hebben we nu gehad. Nu op naar de volgende wedstrijd”, besluit Dost.

Bas Dost scoort bij zijn debuut voor Club Brugge
Bas Dost viert zijn eerste treffer voor Club Brugge met onder anderen Charles de Ketelaere en Ruud Vormer. (Photo by Vincent Kalut/Photonews)

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws