Siebe Schrijvers en Emmanuel Dennis vieren een treffer
BRUGGE, BELGIUM - MARCH 17 : Siebe Schrijvers forward of Club Brugge celebrates with Emmanuel Bonaventure Dennis forward of Club Brugge after scoring the 1-1 during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Royal Excel Mouscron on March 17, 2019 in Brugge, Belgium, 17/03/2019 ( Photo Gregory Van Gansen / Photonews )
© Gvg/Photo News

Dost komt, Krmencik gaat. Is Dennis de volgende?

De komst van Bas Dost brengt nogal wat teweeg bij Club Brugge. De Nederlander stond al langer op het verlanglijstje, maar moest even geduld hebben voordat Blauw-Zwart de portemonnee kon trekken. Philippe Clement knijpt zich in zijn handen met de komst van Dost, maar een aantal spelers zal er wat anders tegenaan kijken. Michael Krmencik lijkt zijn transfer te pakken te hebben. Ook Siebe Schrijvers en Emmanuel Dennis staan op de nominatie om te vertrekken. Zijn zij na Krmencik de volgende die deur op Jan Breydel achter zich dichttrekken?

Dennis en Club Brugge. We komen even niet op het juiste woord om het huwelijk tussen die twee te omschrijven. Gelukkig is het in ieder geval (nog) niet en lijkt het ook niet te worden. De Nigeriaan was in het afgelopen seizoen belangrijk met treffers tegen Real Madrid en Manchester United, maar bracht over het algemeen (veel) te weinig. Hij aasde van de zomer op een transfer en Club was zeker niet van plan om daarvoor te gaan liggen. De regerend landskampioen hoopte daarentegen wel een flink bedrag voor hem te kunnen ontvangen. De juiste club meldde zich echter niet voor Dennis, waardoor beide partijen zich mochten opmaken voor een nieuw hoofdstuk in hun huwelijk.

Wangedrag

Wordt dat hoofdstuk deze maand nog afgesloten? Die kans zit er dik in. Dennis heeft een teleurstellende eerste seizoenshelft achter de rug. Hij scoorde weliswaar op bezoek bij Zenit, maar vond het net nog niet in de Jupiler Pro League. Dennis werd het mikpunt van kritiek en maakte zich onmogelijk door zijn wangedrag in aanloop naar het bezoek aan Borussia Dortmund. Clement deed amper nog een beroep op hem, waaruit toch blijkt dat ook Club Brugge vrede zal hebben met een vertrek van de aanvaller. Wat interesse betreft, schijnt Dennis niets te klagen te hebben. Zo zou Ivan Leko hem graag willen meenemen naar China, terwijl Hertha BSC hem toch liever in Europa wil houden.

Dennis heeft een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft achter de rug. Deze afbeelding spreekt boekdelen. (Photo by Peter De Voecht/Photo News)

Schrijvers kwijnt weg op de bank

En wat te denken van Schrijvers? Die raakte in de eerste seizoenshelft bijna in de vergetelheid. Door de enorme concurrentie voorin komt hij niet tot nauwelijks aan spelen toe. Sterker nog, hij kwam vooralsnog pas twaalf keer in actie, waarvan slechts drie keer als basisspeler. Zijn laatste minuten dateren van 5 december. Toen kreeg hij van Clement een kleine twintig minuten tegen Sint-Truiden. Naar verluidt zou Schrijvers zijn reservebeurt wel beu zijn en aast hij op een vertrek. Meerdere Belgische ploegen zouden wel oren hebben naar zijn komst. De in Peer geboren aanvaller is nog altijd pas 24 jaar. Het zou zonde zijn als hij in Brugge wegkwijnt op de bank.

Wie niet de dupe is van Dost zijn komst, maar zich wel serieuze zorgen moet maken, is David Okereke. De Nigeriaan kwam in de zomer van 2019 voor bijna tien miljoen euro over uit Italië, kende vervolgens een sterke start, maar is nog altijd niet onomstreden. Basisspeler is hij zelden en zijn perspectief lijkt er door de komst van Dost nog minder op te zijn geworden. Okereke krijgt van Clement echter het voordeel van de twijfel, omdat hij in tegenstelling tot Dennis en/of Krmencik nog wel eens het net weet te vinden.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws