Dost kan piekstart nog meer kleur geven

Bas Dost heeft gescoord voor Club Brugge
Bas Dost heeft gescoord voor Club Brugge Foto: © Herman Dingler/Orange Pictures/Photo News

Met twee doelpunten in zijn eerste twee wedstrijden kent Bas Dost een piekstart in het shirt van Club Brugge. Woensdagavond kan hij tegen KV Oostende zijn beste start ooit evenaren.

Dost maakte met torenhoge verwachtingen de overstap naar Club Brugge. De landskampioen wilde hem van de zomer al dolgraag overnemen van Eintracht Frankfurt, maar toen wilden de Duitsers nog niet meewerken. Ze wilden hem wel laten gaan, maar het bedrag dat ze verlangden voor hun spits, was Club iets te gortig. Zeven miljoen euro moest hij kosten. In december klopte Club nog maar eens aan bij Dost. De speler stond nog steeds welwillend tegenover een vertrek naar Brugge en Frankfurt was bereid om hem voor minder te laten gaan. Niet lang na zijn laatste wedstrijd voor de Duitse ploeg tekende Dost een contract op Jan Breydel.

De Nederlander schoot uit de startblokken. In zijn eerste trainingsweek bewees hij al goed in vorm te zijn. Philippe Clement pakte de eerste en beste gelegenheid om hem op te spellen met beide handen aan. Dost startte op STVV aan de aftrap en had hij na nog geen kwartier de bal al in het netje liggen. Een week later, op bezoek bij Beerschot, deed hij er net iets langer over om toe te slaan. Zo heeft hij al twee doelpunten achter zijn naam staan en deed hij wat hij ook in het shirt van Sporting Club bewerkstelligde.

Een hattrick

Ook als speler van de Portugese topclub noteerde Dost twee doelpunten in zijn eerste twee wedstrijden. In zijn derde competitieduel namens Sporting Club maakte hij er twee en verdubbelde hij zijn totaal na drie duels. Mocht de aanvaller woensdagavond tegen KV Oostende twee keer het net vinden, evenaart hij dus zijn beste start ooit. Mocht hij een hattrick maken, heeft hij een verbetering te pakken. Het is echter alweer even geleden dat Dost in een wedstrijd drie keer trefzeker was. Dat lukte hem voor het laatst op 14 januari 2018, namens Sporting Club tegen Desportivo Aves.

https://www.youtube.com/watch?v=1KjfaZwxOsU&t=33s
Dost scoorde op 14 januari 2018 voor het laatst drie keer in een wedstrijd.

Op zoek naar doelpunten zal Dost hopen op het linkerbeen van Charles de Ketelaere. De Belofte van het Jaar assisteerde de Nederlander al twee keer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand