WESTKAPELLE, BELGIUM - JANUARY 04 : Bas Dost forward of Club Brugge pictured during the first training session of the year 2021 for Club Brugge at the training grounds at the Belfius Basecamp on January 4, 2021 in Westkapelle, Belgium, 4/01/2021 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
© Jan De Meuleneir/Photo News

‘Dost is in Nederland altijd een onderschatte spits geweest’

Dolgraag wilde Club Brugge zich in de zomerse transferperiode versterken met een spits. Bas Dost stond hoog op het verlanglijstje. De landskampioen gooide een lijntje uit naar zijn werkgever Eintracht Frankfurt. De Duitsers verlangden echter een te hoge transfersom. Onlangs kwam het alsnog tot een overgang van Dost naar Blauw-Zwart. De komst van de aanvaller én de terugkeer van Stefano Denswil brengt het aantal Nederlanders in Brugge op vier. Dat lijkt echter niet al te veel indruk te maken op onze Noorderburen.

Eintracht Frankfurt was onlangs bereid om Dost voor een lagere transfersom te laten gaan. Dat hoefden de Duitsers Club Brugge uiteraard niet twee keer te vertellen. De Belgen pakten door en contracteerden de bewezen doelpuntenmachine voor anderhalf jaar. Dost kan zondagavond in Sint-Truiden voor het eerst zijn opwachting maken in het shirt van de koploper van de Jupiler Pro League. Waar zijn overgang naar Club in België groots werd aangekondigd, bleef het in Nederland opvallend stil. ”Daar is bij ons niet zoveel aandacht aan besteed”, vertelt Arno Vermeulen, verslaggever bij de NOS, in gesprek met Sporza.

Dat heeft uiteraard een reden. ”Dat komt omdat Dost in Nederland al een tijdje onder de radar zit”, vervolgt Vermeulen. ”En het heeft volgens mij ook te maken met het feit dat Dost in het verleden bedankt heeft voor het Nederlandse elftal. Hij is dus geen potentiële international meer.” Dat is waar ook. Toch is het gek, zeker als je kijkt naar Dost zijn scoringsdrift in dienst van onder meer VFL Wolfsburg en Sporting Club. ”Eigenlijk is het altijd wel een beetje zo geweest dat Dost niet veel aandacht kreeg.”

Club Brugge heeft een nieuwe spits binnen: Bas Dost
Bas Dost bij zijn presentatie als speler van Club Brugge. In Nederland kreeg die veel minder aandacht. (Photo by Nico Vereecken/ Photo News)

Onderschat

Vermeulen geeft toe dat Dost niet altijd de verdiende waardering krijgt vanuit zijn thuisland. ”Hij is in Nederland altijd een enorm onderschatte spits geweest. Daar raakte hij dan ook gefrustreerd door. Ook met het Nederlands elftal stopte hij omdat hij daar nooit een kans kreeg.” Goede prestaties in het shirt van Club Brugge kunnen de ogen van zijn landgenoten wellicht doen openen. ”Als Dost bij Club Brugge opvallend presteert, zal dat heus wel aandacht krijgen. Anderzijds krijgt Ruud Vormer in Nederland ook niet zoveel aandacht. Dat geldt ook voor Stefano Denswil, die zo nu en dan wel eens opduikt bij een transfer.”

In Brugge zijn ze in ieder geval heel erg blij met de komst van Dost. Hij zette van de week zijn eerste stappen op het trainingsveld en werd door Clement direct opgenomen in de selectie voor het bezoek aan Sint-Truiden. Alles wijst erop dat hij vanavond aan de aftrap staat, alhoewel we er niet te veel van moeten verwachten, vertelde Clement vrijdagmiddag tijdens de persconferentie.

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws