Bas Dost in actie tegen STVV
SINT-TRUIDEN, BELGIUM - JANUARY 10 : Bas Dost forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Sint-Truidense VV and Club Brugge on January 10, 2021 in Sint-Truiden, Belgium, 10/01/2021 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo News

Dost doet in het shirt van Club Brugge wat hij altijd doet

Bas Dost zijn eerste wedstrijd voor Club Brugge kon haast niet beter verlopen. De Nederlander kwam met veel verwachtingen over van Eintracht Frankfurt en liet in Sint-Truiden direct zien waarom. Met de openingstreffer had hij een groot aandeel in de uiteindelijk moeizame overwinning op STVV.

Michael Krmencik, David Okereke, Emmanuel Dennis en sinds de voorbereiding op dit seizoen ook Youssouph Badji. Philippe Clement had in aanloop naar de competitiestart voldoende te kiezen voor de spitspositie. Desondanks wilde Club Brugge maar al te graag een nieuwe spits binnenhalen. Krmencik en Okereke streken voor gezamenlijk veertien miljoen euro neer op Jan Breydel, maar wisten in hun eerste seizoen allesbehalve te overtuigen. Ook in de eerste seizoenshelft konden de spitsen weinig potten breken. Dat gold eigenlijk ook voor Dennis, die zich ook buiten de lijnen niet van zijn beste kant liet zien. Badji maakte een sterke indruk in de voorbereiding en bezorgde Club de overwinning op Genk, maar Clement gaf in een eerder stadium al aan dat we niet te veel van hem moesten verwachten.

Hoge verwachtingen

Clement doet het rustig aan met de Senegalees. Zijn kansen zullen heus nog wel komen. Belangrijk is dat hij geduld toont, zeker nu Club Brugge met Dost de zo gewenste kopsterke spits binnen heeft. Dost stond heel hoog op het verlanglijstje van Club. Van de zomer al. Toen kwam het echter nog niet tot een transfer. Naarmate de eerste seizoenshelft vorderde, werd de roep om een nieuwe spits alsmaar luider. Dost was nog niet van de radar verdwenen. Sterker nog, na diens laatste wedstrijd voor Eintracht Frankfurt deed Blauw-Zwart snel zaken.

De Duitsers waren bereid hun spits te laten gaan. Dat kwam ook Dost zelf goed uit. Hij zat in de eerste seizoenshelft immers vaker wel dan niet op de bank. Club legde zo’n vier miljoen euro op tafel, Frankfurt ging akkoord, Dost pakte zijn spullen en tekende op Jan Breydel een contract tot medio 2022. Zijn komst werd groots aangekondigd. Niet gek. In het shirt van onder meer SC Heerenveen, VFL Wolfsburg en Sporting Club maakte Dost immers het ene na het andere doelpunt. Zijn statistieken werden in de afgelopen weken breed uitgemeten. De verwachtingen waren hooggespannen. Men keek uit naar zijn debuut voor Blauw-Zwart.

Scoren bij zijn debuut

Het verlangen om Dost te zien schitteren voor zijn nieuwe ploeg werd alleen maar groter toen Club afgelopen week beelden publiceerde van de training. Dost was op dreef, had een glimlach van oor tot oor en leek direct een klik te hebben met zijn nieuwe ploegmaten. Alles wees erop dat hij op Sint-Truiden aan de aftrap zou staan. Tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag wilde Clement niets bevestigen. Hij zei alleen dat de supporters nog niet te veel moesten verwachten. Vlak voor de aftrap temperde hij nog maar eens de verwachtingen.

Oké, maar Dost scoorde bij zijn debuut voor VFL Wolfsburg, Sporting Club én Eintracht Frankfurt. Niet gek dat men stiekem hoopte op een herhaling van zetten. En hij deed het gewoon weer. Dost had een klein kwartier nodig voor zijn eerste van hopelijk vele treffers in het shirt van Club. Na 45 minuten zat zijn debuut er echter alweer op. De reden is nog niet bekend, maar waarschijnlijk wil Clement hem ‘rustig’ brengen. In de tweede helft kreeg Okereke de kans. De Nigeriaan bewees maar weer eens waarom Club zo graag een nieuwe spits wilde aantrekken. Ook op Twitter sprak men van een wereld van verschil.

Honderd procent fit

Gelukkig voor Club Brugge, maar ook voor Dost, volgen de wedstrijden zich deze maand in moordend tempo op. Volgende week zondag mogen Clement en co opnieuw aan de bak. Beerschot, promovendus, maar een niet te onderschatten ploeg, komt dan op bezoek. Een nieuwe trainingsweek licht in het verschiet, die Dost zonder twijfel zal aangrijpen om honderd procent fit te worden. Dan zal er, zeer waarschijnlijk, geen maat staan op de Nederlander.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws