Club wint van Beerschot
ANTWERPEN, BELGIUM - JANUARY 17 : Krepin Diatta forward of Club Brugge during jupiler pro league match between Beerschot and Club Brugge on January 17, 2021 in Antwerpen, Belgium, 17/01/2021 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
©Photonews

‘Diatta voor miljoenen onderweg naar Frankrijk’

Krépin Diatta scoorde woensdagavond alweer zijn tiende competitiedoelpunt van dit seizoen. Daarmee had hij een groot aandeel in de overwinning op KV Oostende. Het zou zomaar zo kunnen zijn dat dat zijn laatste wapenfeit was in het shirt van Club Brugge. Hij staat immers op het punt om te vertrekken naar AS Monaco.

Althans, dat schrijft Het Nieuwsblad. Club Brugge was in eerste instantie helemaal niet van plan om de flankspeler te verkopen, maar het bedrag dat AS Monaco voor hem over heeft, is niet te weigeren. De Fransen zouden maar liefst 20 miljoen euro neerleggen voor Diatta, die dit seizoen dus al tien keer trefzeker was in de Jupiler Pro League en ook nog eens twee assists gaf. Volgens Het Nieuwsblad is een principeakkoord tussen Club Brugge en AS Monaco een kwestie van tijd.

Naar verluidt krijgt Blauw-Zwart ook een percentage bij een eventuele doorverkoop van Diatta. Komende zondag, als Club de topper tegen KRC Genk speelt, hoeven we de Senegalees al niet meer binnen de lijnen te verwachten. Zodoende komt er na drie jaar een einde aan het huwelijk tussen Diatta en Club Brugge. De Belgen namen hem in januari 2018 voor twee miljoen euro over van het Noorse Sarpsborg 08. In zijn eerste seizoen kwam hij mede door blessures niet heel veel in actie. Vorig jaar kwam hij in 35 duels tot acht doelpunten en zes assists.

Van de zomer scheen er al serieuze interesse te zijn in Diatta, maar toen slaagde Club er nog in zijn huidige topscorer te behouden. Nu staat hij dus op het punt om te vertrekken naar de nummer vier van Frankrijk. Diatta was in totaal goed voor 95 duels in het shirt van Blauw-Zwart, daarin scoorde hij 20 keer.

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws