Emmanuel Dennis tijdens Club Brugge-Borussia Dortmund
BRUGGE, BELGIUM - NOVEMBER 4 : Emmanuel Bonaventure Dennis forward of Club Brugge looks dejected durinng the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Borussia Dortmund on November 04, 2020 in Brugge, Belgium, 4/11/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
© Jan De Meuleneir/Photo News

Diatta vertrekt, krijgt Dennis nu weer een kans?

Niet Emmanuel Dennis, maar Krépin Diatta lijkt de eerstvolgende aanvaller die de deur op Jan Breydel achter zich dichttrekt. Een verrassing op de transfermarkt. AS Monaco is immers bereid om maar liefst 20 miljoen euro voor hem neer te leggen. Krijgt Dennis nu toch weer een kans van Philippe Clement?

Al van de zomer wilde Club Brugge zich dolgraag versterken met een aanvaller. Clement was simpelweg niet tevreden met de spelers die hij toen voor zijn beschikking had. Er werden vervolgens voldoende aanvallers in verband gebracht met een overstap naar Jan Breydel. Vlak voor de kerst was de komst van een nieuwe voorhoedespeler echter pas een feit. In de tussentijd wisten David Okereke, Michael Krmencik én Emmanuel Dennis Clement niet te overtuigen. Allen kregen zij een kans in de punt van de aanval. Ook Youssouph Badji en Charles de Ketelaere mochten zich op die positie laten zien. Badji kende een daverende start, maar viel vervolgens ver terug. Clement liet in een eerder stadium echter al weten niet te veel hooi op zijn vork te willen nemen met de spits.

Van alle bovengenoemde namen, maakte De Ketelaere nog de meeste indruk als nummer 9. Van nature is hij natuurlijk geen spits. In de eerste wedstrijden van het nieuwe jaar liet hij ook zien meer van waarde te zijn achter de diepste aanvaller. De komst van Bas Dost bracht nogal wat teweeg. Krmencik is inmiddels al vertrokken en ook Siebe Schrijvers trok de deur op Jan Breydel achter zich dicht. En Dennis dan? Ja, een geval apart. De Nigeriaan scoorde dit seizoen pas één keer en maakte zich met zijn wangedrag in aanloop naar Dortmund-uit onmogelijk bij de achterban. Het is geen geheim dat Club Brugge hoopt op een transfer, maar door het mogelijke vertrek van Diatta is de kans aannemelijk dat Clement toch weer een beroep gaat doen op Dennis.

Emmanuel Dennis en Philippe Clement
Philippe Clement en Emmanuel Dennis waren in de voorbije maanden niet altijd even goede vrienden. (Photo by Peter De Voecht/Photo News)

De spoeling is dun

De Nigeriaan keerde geblesseerd terug uit de winterstop, waardoor hij de wedstrijden tegen STVV, Beerschot én KV Oostende aan zich voorbij moest laten gaan. Of hij zondag tegen KRC Genk weer van de partij is, is nog maar de vraag. Het zou Clement niet verkeerd uitkomen. De spoeling op de flanken wordt door het vertrek van Diatta wel heel dun. Hans Vanaken keert weliswaar terug van een schorsing. Daardoor kan De Ketelaere weer een linie hoger spelen. Meer opties heeft Clement eigenlijk ook niet. Okereke heeft weliswaar al wat potjes op de flanken gespeeld, maar is toch meer een nummer 9. In NXT loopt er ook geen speler rond die de komende vacature kan invullen, alhoewel Clement vorige week wel Cisse Sandra toevoegde aan de A-kern.

Kortom, een terugkeer van Dennis in het elftal is onvermijdelijk. Een transfer leek er deze mercato toch niet in te zitten. Daarnaast kan hij zich met een sterke tweede seizoenshelft weer in de etalage spelen, waardoor hij komende zomer op goede wijze afscheid kan nemen van Blauw-Zwart.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws