Diatta verruilt Club Brugge na drie jaar voor AS Monaco

Krépin Diatta na zijn treffer op Galatasaray
ISTANBUL, TURKEY - NOVEMBER 26 : Krepin Diatta forward of Club Brugge celebrates scoring a goal with teammates during the UEFA Champions League Group stage - Group A match between Galatasaray and Club Brugge at the Ali Sami Yen Spor Kompleksi on November 26, 2019 in Istanbul, Turkey , 26/11/2019 ( Photo by Nico Vereecken / Photonews
© Nico Vereecken/Photo News

Club Brugge kent een roerige transferperiode. Bas Dost kwam eindelijk, Stefano Denswil keerde terug en Michael Krmencik en Siebe Schrijvers trokken al dan niet tijdelijk de deur op Jan Breydel achter zich dicht. Nu neemt de landskampioen ook afscheid van Krépin Diatta. De Senegalees verkast naar AS Monaco, de huidige nummer vier van Frankrijk.

En daar had men voorafgaand deze mercato eigenlijk geen rekening mee gehouden. Diatta draaide weliswaar een sterke eerste seizoenshelft, maar een vertrek zat er eigenlijk geen moment aan te komen. Dat was van de zomer wel anders. Toen slaagde Club Brugge er echter nog in om zijn sterkhouder binnenboord te houden. Een paar maanden later gaat de regerend landskampioen alsnog overstag. Blauw-Zwart wilde de flankspeler in eerste instantie helemaal niet laten gaan, maar een bod van twintig miljoen euro valt natuurlijk niet te weigeren.

Het vertrek van Diatta is voor Club Brugge een flinke financiële meevaller. Na het vertrek van Krmencik en Schrijvers leek Emmanuel Dennis de volgende aanvaller die de deur op Jan Breydel achter zich dicht zou trekken. De Nigeriaan draaide een uitermate teleurstellende eerste seizoenshelft, waarin hij slechts één keer scoorde en zich met zijn wangedrag in aanloop naar het bezoek aan Borussia Dortmund onmogelijk maakte bij de achterban. Hij keerde echter geblesseerd terug uit de winterstop. De wedstrijden tegen STVV, Beerschot en KV Oostende gingen dan ook aan zijn neus voorbij. Afgelopen zomer hoopte Club hem nog voor ongeveer twintig miljoen euro van de hand te kunnen doen. De koploper kan nu alleen maar dromen van dat bedrag.

Dikke winst

Dat ontvangt het dus wel voor Diatta, die zoals hierboven vermeld goed op dreef was in de eerste seizoenshelft. Ook in het nieuwe jaar gaat hij goed van start, met een assist op STVV en de winnende in de thuiswedstrijd tegen KV Oostende. Zijn transfer naar AS Monaco is dus een mooie beloning voor zijn prestaties. Ook in het afgelopen seizoen had hij met doelpunten en assists een belangrijk aandeel in het veroveren van de zestiende landstitel. Club Brugge maakt uiteindelijk bijna twintig miljoen euro winst op de Senegalees. Hij kwam ruim drie jaar geleden voor twee miljoen over van het Noorse Sarpsborg 08. Uiteindelijk speelde hij 95 wedstrijden voor Blauw-Zwart. Daarin scoorde hij twintig keer.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws