Krépin Diatta tijdens de Brugse Stadsderby
BRUGGE, BELGIUM - MARCH 7: Krepin Diatta of Club Brugge during the Jupiler Pro League game between Club Brugge and Cercle Brugge at the Jan Breydel Stadion on March 7, 2020 in Brugge, Belgium, 7/03/2020. (Photo by Tomas Sisk / Photo News)
© Ts/Photo News

Diatta debuteert met zege voor AS Monaco

Twee dagen na zijn vertrek bij Club Brugge heeft Krépin Diatta zijn eerste minuten voor AS Monaco al gemaakt. De Senegalees kreeg ruim twintig minuten in de thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille.

Diatta trok van de week na drie jaar de deur op Jan Breydel achter zich dicht. Club Brugge nam hem in 2018 voor twee miljoen euro over van het Noorse Sarpsborg 08. Een grote stap, maar veel tijd om indruk te maken had Diatta niet nodig. Hij groeide al snel uit tot basisspeler en was onder Philippe Clement altijd wel zeker van zijn plek. De flankspeler leek na het afgelopen seizoen al een transfer te maken, maar toen slaagde Club er nog in hem te behouden. Donderdagavond had hij zijn vertrek naar een Europese topcompetitie dan toch te pakken. Dankzij een sterke eerste seizoenshelft, waarin hij negen keer scoorde in de Jupiler Pro League, dwong hij een transfer naar AS Monaco af.

De huidige nummer vier van Frankrijk. In de jacht op een ticket voor de groepsfase van de Champions League moest AS Monaco zaterdagavond winnen van Olympique Marseille, de nummer zes. Het waren echter de gasten die na nog geen kwartier op een 0-1 voorsprong kwamen. Nemanja Radonjic was de gevierde man. Vlak na rust kwam Monaco via Guillermo Maripán op gelijke hoogte. Twintig minuten later maakte Diatta zijn entree en zo zijn eerste minuten voor zijn nieuwe werkgever. Even later was het opnieuw raak voor Monaco. Middenvelder Aurélien Tchouaméni schoot zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. Stefan Jovetic deed er in de blessuretijd nog een schepje bovenop en bepaalde de eindstand daarmee op 3-1.

Dankzij de overwinning bedraagt de achterstand op nummer drie Lyon (dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft) nu één punt. Paris Saint-Germain gaat met zes punten meer dan Monaco aan de leiding in de Ligue 1.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws