Abdoulay Diaby met Vincent Kompany
ANDERLECHT, BELGIUM - JANUARY 22 : Vincent Kompany head coach of Anderlecht and Abdoulay Diaby forward of Anderlecht pictured during the Jupiler Pro League match between RSC Anderlecht and Waasland Beveren on January 22, 2021 in Anderlecht, Belgium, 22/01/2021 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

Diaby debuteert met gelijkspel bij Anderlecht

Anderlecht verbaasde vriend en vijand met de tijdelijke komst van Abdoulay Diaby. De oud-speler van Club Brugge hoopt bij Paars-Wit weer lekker te kunnen voetballen. Vrijdagavond maakte hij voor de eerste keer zijn opwachting. Als invaller slaagde hij er echter niet in de ploeg van Vincent Kompany de overwinning te bezorgen.

Diaby vertrok in de zomer van 2018 bij Club Brugge. De aanvaller trok naar Sporting Club, waar hij voor Bas Dost, de huidige spits van Blauw-Zwart, zijn aanvoer moest zorgen. Hoewel Diaby in zijn eerste seizoen vaker wel dan niet in actie kwam, vertrok hij daarna op huurbasis naar Besiktas. Bij de Turkse topclub liet hij bij vlagen zijn kwaliteiten zien. Het bleek echter niet voldoende voor een basisplaats bij Sporting Club. Afgelopen transferperiode belandde hij bij Getafe. Dat werd voor Diaby een avontuur om snel te vergeten. Hij kwam slechts 121 minuten in actie voor de Spaanse subtopper.

Wie wilde hem van de bank verlossen? Bij Sporting Club was er geen plek voor hem. De media brachten hem al snel in verband met een terugkeer naar België. Ook Club Brugge werd genoemd, maar het werd dus Anderlecht. Diaby zag zijn nieuwe ploeg dinsdagavond een belangrijke overwinning boeken op Charleroi. Dankzij die 3-0 zege klom het naar een gedeeltelijke derde plek. De driepunter gaf Kompany en co een aardige boost, maar in de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren van vrijdagavond kwam dat niet tot uiting.

Kleine verschillen

Mogelijkheden zat voor Paars-Wit, maar het slaagde er niet in de muur van Waasland-Beveren te slechten. Ook Diaby, die na een kleine zeventig minuten zijn entree maakte, kon het verschil niet maken. Anderlecht werd van de week al gepasseerd door Antwerp FC. De vierde plek is nu nog voor Kompany en zijn manschappen, maar de onderlinge verschillen zijn heel klein. Mochten OH Leuven en Standard hun wedstrijd wél winnen, staat Anderlecht na dit weekend zomaar weer zesde.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws