Noa Lang, de grote man bij Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 24 : Noa Lang forward of Club Brugge celebrates winning the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KRC Genk at the Jan Breydel stadium on January 24, 2021 in Brugge, Belgium, 24/01/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Deze cijfers bevestigen de dominantie van Club Brugge

Club Brugge boekte zondagmiddag een knappe en belangrijke zege op KRC Genk. De koploper keek bij rust tegen een 1-2 achterstand aan, maar draaide die in de tweede helft om in een 3-2 zege. De voorsprong op Genk bedraagt daardoor twaalf punten. Daarnaast loopt Blauw-Zwart ook nog eens uit op de andere concurrenten.

En wie had dat na de dramatische competitiestart voor mogelijk gehouden? In aanloop naar het huidige seizoen waren de verwachtingen rond Club Brugge hooggespannen. De landskampioen stelde in de eerste competitieweken echter flink teleur. Na drie duels stond het immers op slechts drie punten. Veel te mager, natuurlijk. Op bezoek bij KRC Genk in de vierde speelronde zorgde Youssouph Badji met een treffer in de slotfase voor de ommekeer. Hoewel het in het restant van de eerste seizoenshelft niet altijd vlekkeloos verliep, ging Club als koploper de winterstop in.

De voorsprong op Gent, dat op dat moment nog een wedstrijd tegoed had, bedroeg bij de jaarwisseling vier punten. Club Brugge zag de voorsprong slinken tot één punt door de zege van Genk op KAS Eupen. Een spannende titelstrijd lag in het verschiet, zeker met de topper tussen Club en Genk op Jan Breydel al snel op het programma. In aanloop naar de wedstrijd van zondagmiddag lieten John van den Brom en co het echter flink liggen. Ze verloren op KV Kortrijk en Moeskroen en verspeelden twee punten tegen AA Gent. Doordat Club zijn potjes bleef winnen, bedroeg de voorsprong van FCB op de Smurfen al negen punten.

de voorsprong van club op anderlecht bedraagt 15 punten. dat is ook het verschil tussen de nummer vier en de hekkensluiter

One-horserace

Nu bedraagt die twaalf punten en lijkt niets een nieuwe landstitel voor Club Brugge nog in de weg te staan. Antwerp volgt op veertien punten én Anderlecht op vijftien. Het verschil tussen Club en Anderlecht en Paars-Wit en hekkensluiter Waasland-Beveren bedraagt hetzelfde aantal. In de eerste seizoenshelft leken we een titelstrijd met meerdere ploegen tegemoet te gaan, maar nu stevenen we toch weer af op een one-horserace. Daar hoor je ons overigens niet over klagen. Met de campagne in de Europa League op komst is dit alleen maar voordelig voor Clement en zijn manschappen.

Oh ja, en het doelsaldo dan? Ook daar hoeft Club Brugge zich, mocht het plots wat punten laten liggen, voorlopig geen zorgen om te maken. Dat van Blauw-Zwart is zeventien doelpunten beter dan dat van naaste achtervolger Genk.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws