gesloten training Club Brugge 14 05 19 vertrek WESLEY MORAES;STEFANO DENSWIL CLINTON MATA
© Simon Mouton/Photo News

Denswil terug op Jan Breydel: ‘Ik ben thuis’

Club Brugge kent vooralsnog een succesvolle transferperiode. De landskampioen contracteerde onlangs met Bas Dost de zo gewenste nieuwe spits. Daar bleef het niet bij. Ook Stefano Denswil komt de selectie van Philippe Clement versterken. De Nederlander keert op huurbasis terug bij de club waar hij tussen 2015 en 2019 al actief voor was. Hij is blij om terug te zijn. ”Het voelt inderdaad alsof het gisteren was.”

Hoewel Denswil vorige week al zijn medische test onderging in het Brugse AZ Sint-Jan ziekenhuis, kondigde Club Brugge pas donderdagavond zijn terugkeer aan. Bologna was immers niet van plan de Nederlander zomaar te laten vertrekken. Door het uitvallen van sterkhouder Gary Medel wilden de Italianen eerst een vervanger aantrekken, alvorens voor Denswil de seinen op groen gingen voor een terugkeer bij Blauw-Zwart. ”Ik ben thuis. Het voelt inderdaad alsof het gisteren was”, vertelt de verdediger in zijn ‘welkomsinterview’ met de kanalen van Club.

Zo lang geleden is het inderdaad nog niet dat Denswil de deur op Jan Breydel achter zich dicht trok. Na bijna vijf seizoenen, waarin hij 177 keer in actie kwam voor Blauw-Zwart, vertrok hij in juli 2019 naar Italië. ”Je ziet bekende gezichten terug. Je wordt er gewoon vrolijk van om hier terug te zijn”, aldus Denswil. ”Gisteravond kreeg ik een bericht dat alles rond was. Het voelde voor mij als een opluchting om terug te zijn op mijn oude nest waar ik vijf mooie jaren beleefde. Jammer dat de supporters er nu niet bij kunnen zijn. Maar ze zijn er altijd bij, of ze nu in het stadion zitten of niet. Ze staan altijd achter je.”

Leerzame periode

In zijn eerste seizoen in Italië kwam Denswil nog tot 28 officiële wedstrijden. Deze jaargang kwam hij echter niet tot nauwelijks aan de bak voor Bologna. Desondanks kijkt Denswil met een tevreden gevoel terug op de laatste seizoenen. ”Het was een leerzame periode, denk ik. Het is een heel andere soort competitie dan in België, dat weet iedereen wel natuurlijk. Veel tactischer. Daar heb ik natuurlijk ook van bijgeleerd, vooral persoonlijk qua speelwijze en denkwijze. En dat neem je allemaal mee in de bagage naar je volgende avontuur.”

In zijn eerste periode als speler van Club Brugge werd Denswil twee keer landskampioen, veroverde hij één keer de Beker van België en voegde hij ook nog eens twee Belgische Supercups toe aan zijn palmares. De komende maanden hoopt hij uiteraard nog meer prijzen toe te voegen. ”Daar gaan we wel voor, want daar staat Club Brugge ook voor. Om natuurlijk gewoon voor de prijzen te gaan en daar wil ik graag opnieuw deel van uitmaken. Daarom ben ik ook terug.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws