Dennis krijgt nog een kans van Clement

Emmanuel Dennis
Emmanuel Dennis Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Met het vertrek van Krépin Diatta vallen er niet alleen doelpunten weg, maar ook diepgang en snelheid in het spel van Club Brugge. Philippe Clement moet op zoek naar een vervanger. Emmanuel Dennis zou dat kunnen zijn, mits hij fit en in vorm is. Hij krijgt in ieder geval nog een kans van de coach.

Diatta was dit seizoen een erg belangrijke schakel in het spel van Club Brugge. Daarnaast was hij met tien doelpunten ook nog eens clubtopscorer. De Senegalees is inmiddels vertrokken naar AS Monaco, waardoor de zoektocht naar een vervanger kan beginnen. Het ligt in de lijn der verwachting dat Blauw-Zwart daarvoor de transfermarkt opgaat, maar dat zal geen makkelijke klus worden. De mercato is immers nog maar een kleine tien dagen geopend.

Tot die tijd zal Clement moeten roeien met de riemen die hij heeft. De terugkeer van Dennis zal in ieder geval een flinke meevaller zijn. Hij keerde geblesseerd terug uit de winterstop en kwam in het nieuwe jaar dan ook nog niet in actie. Of hij zondag wel van de partij kan zijn, is nog maar de vraag. Clement beloofde tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag dat hij in ieder geval aan de slag gaat met de aanvaller die dit seizoen nog pas één keer wist te scoren. ''Het is heel simpel bij mij: elke speler die bij een club is waar je werkt, daar ga ik tot de allerlaatste seconde alles aan doen om er alles uit te halen. Met Dennis is dat ook zo zolang hij hier is en hij toont dat hij in de ploeg wil staan.''

Vanaken

Wie zondagmiddag tegen KRC Genk in ieder geval wel weer van de partij is, is Hans Vanaken. De middenvelder moest de afgelopen drie wedstrijden aan zich voorbij laten gaan wegens een schorsing. Hij is er klaar voor om weer belangrijk te zijn voor de koploper. ''Hans is het zeker niet verleerd'', aldus Clement. ''Hij heeft ook even tijd kunnen nemen om een paar zaken waar hij mee sukkelde op te lossen. Er zal een frissere Hans Vanaken op het veld verschijnen.''

Het vertrek bezorgt Clement in ieder geval één hoofdpijndossier minder. In aanloop naar de topper tegen KRC Genk was het speculeren wie de coach zou moeten slachtofferen. Diatta, Charles de Ketelaere of toch Noa Lang? De transfer van Diatta maakt het voor Clement dus een stuk gemakkelijker om Vanaken weer in te passen in zijn elftal.

Hans Vanaken
Hans Vanaken keert zondagmiddag terug bij Club Brugge. Philippe Clement belooft een frissere speler. (©Orange Pictures/Photo News)

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand