Simon Deli in actie tegen AA Gent
20-12-2020: Voetbal: Club Brugge v KAA Gent: Brugge Simon Deli of Club Brugge Jupiler Pro League 2020/2021 © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen Fotografie /Orange Pictures/Photo News

Deli zou deze mercato zomaar eens kunnen vertrekken

Dat Club Brugge zich graag wilde versterken met een verdediger, was al langer bekend. Van de zomer was de landskampioen nog serieus in de markt voor Wesley Hoedt. Hij koos echter voor Lazio. Met de terugkeer van Stefano Denswil heeft Club nu wél toegeslagen. Zijn komst kan niet los worden gezien van de vorm van Simon Deli. De Ivoriaan maakt een minder seizoen door en zou deze mercato zelfs zomaar eens kunnen vertrekken.

Deli was in het afgelopen seizoen een van de sterkhouders, maar maakt dit seizoen vooralsnog een zeer kwetsbare indruk. Het slot op de deur dat hij was, is hij niet meer. In de eerste seizoenshelft was het voor Philippe Clement dan ook vaak stuivertje wisselen tussen Deli en Brandon Mechele. Steeds vaker kreeg laatstgenoemde de voorkeur. Nu Denswil is teruggekeerd, lijkt Deli al helemaal te moeten vrezen voor zijn plek.

Het is echter de vraag of de Ivoriaan na deze mercato nog speler is van Club Brugge. Volgens Het Nieuwsblad zou het Turkse Fenerbahce wel oren hebben naar zijn komst. Uit Clement zijn woorden tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag kunnen we in ieder geval één ding opmaken. Dat is dat de club Deli niet dwars zal liggen in de zoektocht naar een nieuwe werkgever. ”Ik hou het liefst iedereen bij de groep, maar de realiteit leert ons dat zoiets niet altijd mogelijk is”, aldus Clement. ”Mogelijk komt er een bod waar zowel de speler als de club wensen in op te gaan. En als dat niet zo is, werken we verder.”

Club Brugge betaalde in de zomer van 2019 een kleine drie miljoen euro aan Slavia Praag voor de komst van Deli. Hij was vooralsnog goed voor 60 wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde. Eerder dit seizoen maakte hij nog de winnende in de Brugse Stadsderby.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws