Simon Deli juicht na zijn goal tegen Cercle
BRUGGE, BELGIUM - SEPTEMBER 27 : Simon Deli defender of Club Brugge shouts out after scoring during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Cercle Brugge at the Jan Breydel stadium on September 27, 2020 in Brugge, Belgium, 27/09/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

‘Deli heeft geen oren naar Franse laagvlieger’

Ondanks een sterk debuutseizoen, staat Simon Deli op de nominatie om te vertrekken bij Club Brugge. De Ivoriaan komt niet meer voor in de plannen van Philippe Clement, die hem in de afgelopen wedstrijden buiten de selectie hield. Naar verluidt heeft Saint-Etienne wel oren naar zijn komst. De verdediger zelf ziet een vertrek naar de Franse laagvlieger echter (nog) niet zitten.

Deli kwam in de zomer van 2019 voor drie miljoen euro over van Slavia Praag. Op Jan Breydel moest hij de naar het Italiaanse Bologna vertrokken Stefano Denswil doen vergeten. Daar slaagde hij in zijn eerste seizoen met verve in. De achterhoede van Blauw-Zwart was in het afgelopen seizoen amper te passeren en dat kon niet los worden gezien van de aanwezigheid van Deli. Ook dit seizoen was hij in eerste instantie zeker van een basisplaats. In de eerste seizoenshelft maakte hij echter bij lange na niet de onomstreden indruk die hij vorig jaar wel achterliet.

Daarnaast sukkelde de Ivoriaan met blessures. Clement kon eigenlijk niet echt meer op hem rekenen en gaf steeds vaker de voorkeur aan Brandon Mechele. De Belg liet de kans om Clement te overtuigen van zijn kwaliteiten niet onbenut. Inmiddels is Mechele, de matchwinner in de topper tegen KRC Genk, niet meer weg te denken uit de basis en zit Deli niet eens meer op de bank. Niet alleen door Mechele zijn opmars, maar ook de tijdelijke terugkeer van Denswil zijn de kansen op speeltijd flink geslonken voor de Ivoriaan.

Eerder dit seizoen bezorgde Deli Club Brugge nog de zege in de Brugse Stadsderby.

Geen interesse

Hij leek deze mercato dan ook te vertrekken bij Club Brugge. Fenerbahçe toonde naar verluidt belangstelling, maar het voorstel van de Turken was Blauw-Zwart veel te matig. Dinsdagmiddag meldde zowel Het Nieuwsblad als Het Laatste Nieuws dat Saint-Etienne wel oren heeft naar de komst van Deli. De Fransen kunnen de ervaren verdediger goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. De speler zelf lijkt daar echter niet zoveel zin in te hebben. ”Voor de Franse traditieclub, de huidige nummer 16 in de Ligue 1, bedankte hij voorlopig”, klinkt het bij HLN.

Wil Club Brugge nog wat terugzien van het bedrag dat het in 2019 voor hem neerlegde, doet de club er goed aan om hem deze mercato te verkopen. Zijn contract loopt immers af in de zomer van 2022. De klok tikt echter door.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws