BRUGGE, BELGIUM - MARCH 7: Charles De Ketelaere of Club Brugge during the Jupiler Pro League game between Club Brugge and Cercle Brugge at the Jan Breydel Stadion on March 7, 2020 in Brugge, Belgium, 7/03/2020. (Photo by Tomas Sisk / Photo News)
© Ts / Photo News

Degryse daagt De Ketelaere uit meer te scoren

In de afgelopen periode is er veel gezegd en geschreven over Charles de Ketelaere. Het groeibriljant van Club Brugge kende een geweldig 2020, waarin hij zich in de basis knokte en zijn debuut mocht maken voor de Rode Duivels. Ook het nieuwe jaar is hij met een ijzersterk optreden tegen STVV goed begonnen. Bij Het Laatste Nieuws vragen ze zich af of De Ketelaere een grotere carrière in het verschiet heeft dan Marc Degryse.

En dat is natuurlijk nogal een vraag. Degryse speelde in zijn loopbaan voor onder meer Club Brugge, Anderlecht, Sheffield Wednesday en PSV. Daarnaast kwam hij 63 keer in actie voor de Rode Duivels. Doelpunten maakte hij volop, ook voor Club Brugge. In een nieuwe speciale Gouden Schoen-aflevering van ‘Top of the League’ nemen Jan Mulder, Stephan Keygnaert en Degryse De Ketelaere onder de loep. Keygnaert, tegenwoordig chef voetbal bij HLN, is behoorlijk onder de indruk van de allrounder van Club. ”Marc is pas op latere leeftijd naar het buitenland getrokken, De Ketelaere zal dat sneller doen”, vertelt hij overtuigd.

Uiteraard heeft ook Degryse zelf zijn mening over de uitblinker van Blauw-Zwart. ”Hij moet vooral niet met zich laten sollen. Hij heeft nu al op vijf of zes verschillende posities gespeeld, maar moet nu een vaste positie claimen. En dat kan alleen als hij begint te scoren. De komende resterende twintig matchen moet hij minstens tien goals maken. Dan kan Clement niet meer om hem heen.” Op zoek naar zijn beste positie moet Clement naar Mulder zijn mening zijn clubtopscorer slachtofferen. ”Laat De Ketelaere vanop de flank komen en zet Diatta eruit.”

Belofte van het Jaar

Woensdag weten we eindelijk wie de 67ste Gouden Schoen in ontvangst mag nemen. Hoewel De Ketelaere dus een geweldig 2020 kende, wordt hij niet gerekend tot de grootste kanshebbers. Een favoriet voor de prijs van Belofte van het Jaar is hij daarentegen wel. Eerder dit seizoen werd hij al uitgeroepen tot Sportbelofte van het Jaar.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws