Defour lovend over Club-speler: ‘Hij is beslissend geweest’

De Ketelaere en Mignolet vieren een overwinning in de Croky Cup
WAREGEM, BELGIUM - FEBRUARY 5 : Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge and Simon Mignolet goalkeeper of Club Brugge celebrate during the Belgian Croky Cup second leg semi-final match between SV Zulte Waregem and Club Brugge KV on February 05, 2020 in Waregem, Belgium, 5/02/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

Vanavond weten we eindelijk wie de 67ste Gouden Schoen in ontvangst mag nemen. In aanloop naar de verkiezing komen veel voormalige winnaars aan het woord. Ook Steven Defour doet zijn zegje. ”Het zou zonde zijn om niemand van Club Brugge, de kampioen, in mijn top-drie te zetten.”

Na twee landstitels op rij met Standard mocht Defour in 2007 de Gouden Schoen in ontvangst nemen. Van de zomer streek hij neer bij KV Mechelen. Heel veel in actie komt hij niet. Vooralsnog speelde hij slechts vier wedstrijden. Op 17 december jongstleden deed hij nog een kleine veertig minuten mee in het duel met Club Brugge.

Ook Defour werd in aanloop naar de finale van de Gouden Schoen gevraagd naar zijn top-drie. ”Ik heb Lior Refaelov op één gezet. Paul Onuachu en Simon Mignolet vervolledigen mijn top-drie. Als Refaelov de Gouden Schoen wint, is het gewoon verdiend. Het is een prijs voor het jaar 2020, maar als je zijn volledige carrière ziet… Dat speelt toch ook mee.”

Naast Refaelov wordt Raphael Holzhauser veel genoemd als grote kanshebber. De speler van Beerschot maakt vooralsnog een ijzersterk seizoen door. Onder meer dankzij Holzhauser zijn doelpunten en assists doet de promovendus mee om een ticket voor de Play-Offs. Defour geeft echter de voorkeur aan Onuachu en Mignolet. Over de doelman van Blauw-Zwart zegt hij het volgende. ”Ik bekijk het als een heel jaar. Het zou zonde zijn om niemand van Club Brugge, de kampioen, in mijn top-drie te zetten. Mignolet is beslissend geweest voor Blauw-Zwart. Hij is een betrouwbaar sluitstuk. Holzhauser viel net buiten mijn top-drie, want ik vind dat hij in topwedstrijden iets minder presteerde.”

Vanaken

Er komt vanavond sowieso een opvolger van Hans Vanaken. De middenvelder van Club Brugge mocht de Gouden Schoen in zowel 2019 als 2020 in ontvangst nemen. Defour had ook kunnen kiezen voor Charles de Ketelaere, maar hij besloot om eens niet voor een veldspeler van de landskampioen te kiezen. ”Met Vanaken en Vormer hebben ze al twee ex-winnaars in hun rangen. Hun eigen succes snijdt wat langs twee kanten. Er wordt steeds meer verwacht. Vanaken had een exceptioneel jaar moeten spelen om zijn derde Gouden Schoen te kunnen winnen.”

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws