Diatta tegen AS Monaco in 2018
Djibril Sidibe (AS Monaco) -Krepin Diatta (Club Bruges) FOOTBALL : AS Monaco vs Club Bruges - Ligue des Champions - Monaco - 06/11/2018 © PanoramiC / PHOTO NEWS ! only BELGIUM !
© Norbert Scanella/Panoramic /Photo News

Debuut in topaffiche lonkt voor Diatta

Het vertrek van Krépin Diatta naar AS Monaco mag toch wel een van de verrassingen van deze mercato worden genoemd. Dat zag men immers niet zo snel aankomen. Zaterdagavond kan de flankspeler voor de eerste keer zijn opwachting maken voor de Fransen. Dat direct in een topaffiche.

Diatta leek na afloop van het afgelopen seizoen al te vertrekken naar een Europese topcompetitie, maar toen slaagde Club Brugge er nog in hem te behouden. Hoewel de speler zelf graag een stap had gemaakt, bleef hij alles geven voor Blauw-Zwart. Hij begon zowaar flink te scoren voor de ploeg die hem drie jaar geleden wegkocht bij het Noorse Sarpsborg 08. In alleen al de eerste seizoenshelft vond hij in competitieverband negen keer het net. Daar kwam woensdagavond nog de winnende tegen KV Oostende bij. Een dag later bleek het zijn laatste wapenfeit voor Club Brugge te zijn geweest.

AS Monaco stond immers op het punt hem voor twintig miljoen euro over te nemen. Club Brugge was zeker niet van plan hem te verkopen, maar deze aanbieding viel simpelweg niet te weigeren. Ook omdat Blauw-Zwart een doorverkooppercentage heeft bedongen. Mocht Diatta in de toekomst vertrekken bij AS Monaco, krijgt Club een leuk bedrag overgemaakt op de rekening. Terwijl de regerend landskampioen én koploper op zoek gaat naar een geschikte vervanger en zich voorbereidt op de topper tegen KRC Genk, staat Diatta voor zijn eerste minuten voor Monaco.

Marseille

Donderdagavond zette Diatta zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2025. Een dag later voegde Niko Kovač hem direct toe aan de wedstrijdselectie. In de jacht op een Champions League-ticket wacht Monaco vanavond een belangrijke wedstrijd tegen Olympique Marseille. De nummer 4 tegen de nummer 6. Oftewel, een mooi affiche voor Diatta om voor de eerste keer zijn opwachting te maken. Bij zijn presentatie had hij het over een droom die uitkomt. Laten wij voor Krepinho hopen dat het ook een avontuur wordt om niet snel te vergeten.

Het duel tussen AS Monaco en Olympique Marseille begint om 21.00 uur.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws