De Ketelaere zet volgende stap in zijn ontwikkeling

De Ketelaere in de uitwedstrijd van Club Brugge tegen STVV
De Ketelaere in de uitwedstrijd van Club Brugge tegen STVV Foto: © Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Simon Mignolet en Charles de Ketelaere maakten het tot de finale van de Gouden Schoen, maar eindigden uiteindelijk naast het podium. In aanloop naar de verkiezing vertelde Jan Ceulemans al waarom De Ketelaere de trofee niet zou winnen. Het talent lijkt te hebben geluisterd naar de voormalig Gouden Schoen-winnaar én speler van Club Brugge.

Hoewel er door corona een lange tijd niet werd gevoetbald, kende De Ketelaere een geweldig afgelopen jaar. Hij dwong niet alleen een basisplaats af, maar scoorde ook nog eens zijn eerste doelpunten in de Champions League en Jupiler Pro League. Daarnaast debuteerde hij voor de nationale ploeg. Zijn debuut duurde weliswaar slechts één minuut, maar het was wel de ultieme beloning voor zijn ontwikkeling. Bij Club Brugge kon Philippe Clement inmiddels niet meer om hem heen. In de Champions League was hij belangrijk met een doelpunt op Zenit, terwijl hij op bezoek bij KV Oostende als invaller zijn ploeg over een dood punt heen hielp.

Nog voor de jaarwisseling werd De Ketelaere uitgeroepen tot Sportbelofte van het Jaar. Daar kwam vorige week ook nog eens de uitverkiezing tot Belofte van het Jaar bij. Ook behoorde hij dus tot de vijf finalisten van de Gouden Schoen. Daarvoor was het echter nog te vroeg. Naar Ceulemans zijn verwachting eindigde het groeibriljant naast het podium. ''Charles gaat volgens mij de Gouden Schoen nog niet winnen. Waar baseren mensen de mensen zich op om punten te geven voor de Gouden Schoen? Goed voetballen uiteraard, maar daarnaast ook goals en assists'', aldus Ceulemans in aanloop naar de Gouden Schoen-verkiezing.

Nieuwe fase

''Hij heeft nog maar één keer gescoord in de competitie, dat is iets te weinig voor de Gouden Schoen.'' Het nieuwe jaar is inmiddels twee wedstrijden oud en de teller staat inderdaad nog steeds op één. Maar zowel op STVV als Beerschot was De Ketelaere met assists belangrijk voor zijn ploeg. Bas Dost maakte twee keer dankbaar gebruik van het voorbereidende werk van De Ketelaere. Of hij heeft geluisterd naar Ceulemans óf dat hij vanaf het middenveld een hoger rendement behaalt... Wie zal het zeggen? Het is in ieder geval duidelijk dat De Ketelaere een volgende fase bereikt heeft: belangrijk zijn met doelpunten en assists. De assists zijn er, nu alleen de doelpunten nog.

https://www.youtube.com/watch?v=mcJkKxNtULg
De Ketelaere leverde zondagavond nog de assist voor de openingstreffer van Dost.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand