De Ketelaere in actie tegen STVV
SINT TRUIDEN, BELGIUM - JANUARY 10: Charles De Ketelaere of Club Brugge during the Pro League match between STVV and Club Brugge at Stayen on January 10, 2021 in Sint Truiden, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

De Ketelaere maakt het lastig voor Clement

Charles de Ketelaere kende een geweldig afgelopen jaar. In zijn eerste wedstrijd van 2021 ging hij vrolijk verder. Als vervanger van de geschorste Hans Vanaken maakte hij wederom veel indruk. Ook Philippe Clement kwam na afloop van de match bijna superlatieven tekort voor het groeibriljant.

Met een 3-0 overwinning op Eupen sloot Club Brugge het jaar overtuigend af. Het enige smetje was natuurlijk de rode kaart van Vanaken. De middenvelder liet zich ook nog eens verbaal gaan tegenover de arbitrage, waardoor hij in eerste instantie een schorsing van vier speeldagen kreeg opgelegd. Die werd uiteindelijk verminderd tot drie speeldagen. In de komende wedstrijden, op Beerschot en thuis tegen KV Oostende, kan Clement dus nog geen beroep doen op de Limburger. Geen reden tot paniek, moet de coach na zondagavond denken. Hij zag De Ketelaere immers uitblinken als vervanger van Vanaken.

”Ik ben tevreden over wat De Ketelaere gebracht heeft”, klinkt het namens Clement op de clubsite. ”Je kan van niemand in onze kern verwachten dat hij een dubbele Gouden Schoen gaat vervangen en uit de ploeg spelen. Uiteraard is de afwezigheid van Hans een groot gemis, maar Charles heeft het goed ingevuld. Hij gaf ook een fantastische assist en zorgde voor diepgang. Hij heeft goed de ballen bijgehouden en op het einde ook centraal voorin balvast geweest, waardoor we opnieuw controle hadden over de partij.”

Perfect weekend

Met nieuwkomer Bas Dost, die direct trefzeker was, in de basis maakte Club Brugge in de eerste helft een overtuigende indruk. ”De eerste helft was één van onze betere helften dit seizoen”, aldus Clement. ”Qua agressiviteit en ook qua positiespel, met veel positiewissels en veel diepgang. En met twee mooie doelpunten.”

De treffers van Dost en Noa Lang bezorgden Blauw-Zwart uiteindelijk een 1-2 overwinning op STVV. Dankzij de zege én de nederlaag van KRC Genk, bedraagt de voorsprong op de nummer twee nu vier punten. Ook Charleroi, Anderlecht en Antwerp FC gingen onderuit in de eerste speelronde na de winterstop. ”We zijn uiteraard blij dat de dichtste concurrenten punten verliezen. Maar we focussen op onze eigen wedstrijden en willen zelf zo veel mogelijk wedstrijden winnen”, besloot Clement.

De coach van Club Brugge werd maandagochtend overigens uitgeroepen tot Trainer van het Jaar.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws