Charles de Ketelaere
ROME, ITALY - DECEMBER 08 : Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge looks dejected on the final whistle pictured during the UEFA Champions League Group match between Lazio Rome and Club Brugge at the Stadio Olimpico on December 8, 2020 in Rome, Italy, 8/12/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
© Jan De Meuleneir/Photo News

“De Ketelaere gaat de Gouden Schoen niet winnen”

De koorts voor de Gouden Schoen begint te stijgen. Blauwzwartlegende Jan Ceulemans, die zelf drie keer de Gouden Schoen won, wikt en weegt de kansen van Charles De Ketelaere.

63 is de Caje ondertussen. Samen met Paul Van Himst en Wilfried Van Moer behoort hij tot het beperkte lijstje van de voetballers die de Gouden Schoen drie keer wonnen.

”Charles gaat volgens mij de Gouden Schoen nog niet winnen. Ik ken die jongen niet persoonlijk, maar hij lijkt me een goeie mentaliteit te hebben. Alleen al door het feit dat hij – behalve in de goal – op alle posities heeft moeten spelen bij Club Brugge”, vertelt Jan Ceulemans aan Het Laatste Nieuws.

“Linksbuiten, rechtsbuiten, centraal op het middenveld, in de spits, tot linksback toe. Hij doet dat met overgave en met veel inzet. Dat ‘manneke’ heeft op geen enkele positie ontgoocheld. Er zijn er niet veel die op hun negentiende bijna tot een vaste waarde uitgroeien bij Club Brugge. Dat heeft hem sowieso al de titel van ‘Belofte van het Jaar‘ opgeleverd.”

“Maar waar baseren de mensen zich op om punten te geven voor de Gouden Schoen? Goed voetballen uiteraard, maar daarnaast ook goals en assists. Hij heeft nog maar één keer gescoord in de competitie, dat is iets te weinig voor de Gouden Schoen. Maar het is een talent. Als hij zo blijft evolueren, heeft Charles een heel mooie carrière voor zich.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws