Hans Vanaken met Vincent Kompany
PUURS, BELGIUM - JANUARY 15 : Hans Vanaken midfielder of Club Brugge and Vincent Kompany defender of Anderlecht during the 66th edition of the Golden Shoe Award Ceremony on January 15, 2020 in Puurs, Belgium, 15/01/2020 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photonews
© Jan De Meuleneir/Photo News

De Gouden Schoen: dit kunnen we verwachten

Zowel in 2019 als in 2020 mocht Hans Vanaken de Gouden Schoen in ontvangst nemen. Vanavond krijgt de middenvelder van Club Brugge een opvolger. Lior Refaelov van Antwerp FC is de grote favoriet, maar onze Charles de Ketelaere en Simon Mignolet zijn ook nog in de race. Wat kunnen we verwachten?

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Gouden Schoen maakte Het Laatste Nieuws de uitslag gaandeweg bekend. In de afgelopen week zagen we meerdere spelers van Club Brugge de eindklassering passeren. Tot verbazing van velen eindigde Noa Lang buiten de top-30. De Nederlander was in de eerste seizoenshelft een van de grote uitblinkers en scoorde in de voorbije tien matchen vijf keer. Ook gaf hij nog eens drie assists. Voor een mooie eindklassering in de uitslag van de Gouden Schoen is het echter nog te vroeg.

Ook Krépin Diatta en Ruud Vormer kwamen voorbij. Eerstgenoemde kende een uiterst productieve eerste seizoenshelft. Met negen doelpunten is hij de huidige clubtopscorer van de koploper. Vormer, onze aanvoerder, slaagde er in de afgelopen maanden wat minder in om zijn stempel op het spel te drukken. Als aanvoerder, aanjager en met zijn fluwelen vrije trap is hij echter onmisbaar voor Philippe Clement zijn elftal. Dinsdagmorgen publiceerde HLN de plaatsen 8 tot en met 6. Zoals hierboven vermeld weet Vanaken als geen ander hoe het is om de Gouden Schoen te winnen. Dit jaar moet hij echter even een pas op de plaats maken.

Hans Vanaken met de Gouden Schoen
Zowel in 2019 als in 2020 mocht Vanaken de Gouden Schoen in ontvangst nemen. Dit jaar krijgt hij een opvolger. (Photo by Jan De Meuleneir/Photonews)

De Ketelaere en Mignolet

Vanaken eindigt op de achtste plaats. Clinton Mata op de zevende, met tien meer dan zijn ploegmaat. Blijven over: De Ketelaere en Mignolet. Over De Ketelaere is in de afgelopen maanden veel gezegd en geschreven. Hij brak in 2020 definitief door, speelde zich in de basis, was als spits, middenvelder én linksachter belangrijk voor zijn ploeg en debuteerde ook nog eens voor de Rode Duivels. De Ketelaere werd eerder al uitgeroepen tot Sportbelofte van het Jaar en dinsdagmorgen ook nog eens tot Belofte van het Jaar. Voor een Gouden Schoen komt het echter nog te vroeg, denkt Clubicoon Jan Ceulemans.

En Mignolet dan? Zelden wordt een keeper verkozen tot beste speler van het jaar. De doelman van Club Brugge zou er echter zomaar verandering in kunnen brengen. Hij is sinds zijn komst in de zomer van 2019 niet meer weg te denken uit de basiself. De nul houden is zijn hobby en met schitterende reflexen houdt hij zijn ploeg vaak genoeg op de been. Evenals vorig jaar werd hij afgelopen weekeinde uitgeroepen tot Doelman van het Jaar. Mignolet lijkt na Refaelov de grootste kanshebber voor het veroveren van de Gouden Schoen.

Charles de Ketelaere
De Ketelaere is de Belofte van het Jaar, maar wint hij vanavond ook de Gouden Schoen? (Photo by Philippe Crochet/Photonews)

Refaelov

Refaelov maakte in de zomer van 2019 transfervrij de overstap van Club naar Antwerp FC. In zijn eerste seizoen was hij direct van grote waarde voor The Great Old, dat verrassend als vierde eindigde in de competitie. Hij scoorde elf keer in 24 competitiewedstrijden en bezorgde de Antwerpenaren ook nog eens de Croky Cup, ten koste van Blauw-Zwart. Ook Raphael Holzhauser (Beerschot) en Paul Onuachu zijn nog in de race. Eerstgenoemde is bezig aan een verschrikkelijk goed seizoen. In dienst van de promovendus was hij vooralsnog elf keer trefzeker en negen keer goed voor een assist. Onuachu is met negentien doelpunten de topscorer van KRC Genk én de Jupiler Pro League.

Naast de winnaar van de Gouden Schoen wordt vanavond ook de maker van het Doelpunt van het Jaar bekendgemaakt. Vanaken lijkt met zijn wonderschone treffer tegen Anderlecht de grootste kanshebber, terwijl ook Lang stiekem mag hopen op de award. Hij scoorde fenomenaal in de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk.

Met deze prachtige goal maakt Noa Lang kans op het Doelpunt van het Jaar.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws