José Izquierdo in zijn periode als speler van Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - MAY 14 : Jose Izquierdo forward of Club Brugge shows dejection after the Jupiler Pro League play-off 1 match between Club Brugge and RSC Anderlecht on May 14, 2017 in Brugge, Belgium, 14/05/2017 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

De duurste verkopen van Club Brugge

Krépin Diatta staat op het punt om Club Brugge te verruilen voor AS Monaco. De Fransen betalen naar verluidt maar liefst twintig miljoen euro voor de aanvaller. Daarmee is hij echter nog niet de duurste verkoop in de geschiedenis van Blauw-Zwart.

Wesley – 25 miljoen euro*

De duurste verkoop aller tijden van Club Brugge staat op naam van Wesley. Blauw-Zwart maakte maar liefst 24 miljoen euro winst op de Braziliaanse aanvaller. Ruim drie jaar nadat Club Brugge Wesley voor één miljoen euro overnam van AS Trencin, legde Aston Villa 25 miljoen euro neer voor zijn komst. Hij scoorde in zijn laatste seizoen in België tien keer in competitieverband en leverde daarnaast ook nog eens negen keer de assist voor een doelpunt van een ploegmaat. Ook in de Champions League liet hij bij vlagen zien waarom Aston Villa aan het einde van dat seizoen zoveel geld voor hem overhad. Hij was immers in beide ontmoetingen met AS Monaco trefzeker. Zijn periode in Engeland is overigens nog niet echt een succes. Door een gescheurde kruisband kwam hij vooralsnog pas 22 keer in actie.

(*Alle cijfers komen van Transfermarkt)

Ruud Vormer en Wesley
Ruud Vormer en Wesley bedanken de meegereisde supporters na de 0-0 op Dortmund. (Photo by Vincent Kalut/Photonews)

Arnaut Danjuma – 18 miljoen euro

Wesley was overigens niet de enige speler die in de zomer van 2019 Club Brugge verliet voor een avontuur in Engeland. Na slechts één seizoen trok Arnaut Danjuma de deur op Jan Breydel al achter zich dicht. Hoewel hij een groot deel van dat seizoen moest missen door een enkelblessure, was Bournemouth voldoende overtuigd van zijn kwaliteiten. Zodanig zelfs dat de Engelsen maar liefst achttien miljoen euro over hadden voor de Nederlandse aanvaller. Een jaar eerder trok Club Brugge hem nog aan voor ‘slechts’ een kleine drie miljoen. Evenals Wesley kende Danjuma een teleurstellend eerste seizoen in Engeland. Hij kwam niet tot nauwelijks in actie en Bournemouth degradeerde ook nog eens naar het Championship.

José Izquierdo – 15 miljoen euro

Engelse clubs shoppen graag in België en in de afgelopen jaren vooral bij Club Brugge. Zo vertrok José Izquierdo drie jaar na zijn komst naar Brighton & Hove Albion. In 2014 betaalde Club nog een kleine vier miljoen euro voor de aanvaller. Drie jaar later deed Brighton daar ruim tien miljoen bovenop. Maar wat voor Wesley en Danjuma geldt, geldt ook voor Izquierdo. Onder meer door blessures speelde hij vooralsnog pas 53 wedstrijden voor de huidige nummer zestien van de Premier League. Dit seizoen speelde hij vooralsnog slechts vijf wedstrijden, voor het tweede elftal welteverstaan. Inmiddels zit hij weer in de lappenmand. Trainer Graham Potter noemde het een nachtmerrie.

Marvelous Nakamba – 12 miljoen euro

Ha, nog een speler die Club Brugge veel geld opleverde dankzij zijn vertrek naar Engeland. Aston Villa versterkte zich in de zomer van 2019 niet alleen met Danjuma, maar ook met Marvelous Nakamba. Twee jaar eerder nam Club Brugge hem over van Vitesse. Hoewel hij in zijn eerste seizoen in België nog zeker was van zijn plek, kwam hij in het jaar erop slechts 23 keer in actie. Nakamba drong bij de clubleiding vervolgens aan op een transfer, maar Club wilde in eerste instantie niet meewerken. Omdat de speler vond dat Club moeilijk deed omtrent zijn transfer naar Aston Villa, besloot hij niet meer op te komen dagen. Uiteindelijk ging Blauw-Zwart toch overstag en kreeg Nakamba zijn zin. De Belgen hielden er met twaalf miljoen euro een mooi bedrag aan over.

Marvelous Nakamba, oud-speler van Club Brugge
Marvelous Nakamba en Club Brugge lagen lange tijd op ramkoers. Ondertussen kwijnt hij bij Aston Villa weg op de bank.

Carlos Bacca – 10 miljoen euro

In tegenstelling tot de hierboven genoemde namen, genoot Carlos Bacca wat meer succes na zijn vertrek bij Club Brugge. Na een uiterst productief laatste seizoen in België (28 keer trefzeker in 44 officiële duels) vertrok hij voor tien miljoen euro naar Sevilla. Daar maakte hij veel indruk. Na twee jaar vertrok hij naar AC Milan, waar hij ook veel indruk maakte. Vervolgens keerde hij bij Villareal terug in Spanje. Dit seizoen komt hij nog maar nauwelijks in actie.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws