Concurrentie zit niet stil op de transfermarkt

John van den Brom, trainer van Genk
John van den Brom, trainer van Genk Foto: © Vincent Kalut/Photo New

De Jupiler Pro League had in het afgelopen seizoen veel weg van een one-horse race. KRC Genk kroonde zich in 2019 tot landskampioen, wilde de landstitel graag prolongeren, maar eindigde uiteindelijk op 26 punten van Club Brugge. Dit seizoen is er allesbehalve sprake van een gelopen titelstrijd. De voorsprong van Blauw-Zwart op KRC Genk bedraagt immers slechts één puntje. Dat belooft nog wat voor de tweede seizoenshelft. Zeker gezien het feit dat beide ploegen volop actief zijn op de transfermarkt.

Met slechts drie punten uit drie duels was de competitiestart van Club Brugge niet om over naar huis te schrijven. Er werd al voorzichtig gesproken van een crisis. Uitgerekend op bezoek bij Genk zette de regerend landskampioen de ommekeer in. Er leek een lange tijd geen winnaar te komen, maar een kleine tien minuten voor het laatste fluitsignaal bezorgde Youssouph Badji de gasten alsnog de overwinning. De overwinning vormde het startsein van een sterke reeks. Club Brugge bleef zes duels op rij ongeslagen en kwam weer op kop te liggen. Het verslikte zich vervolgens in OH Leuven en KV Mechelen, maar dankzij een sterke reeks voor de kerst ging het als koploper de winterstop in.

Over drie dagen gaat met een bezoek aan Sint-Truiden de tweede seizoenshelft officieel van start voor Club Brugge. Naaste achtervolger Genk heeft het eerste duel in het nieuwe jaar er al opzitten. De ploeg van John van den Brom ging woensdagavond op bezoek bij Eupen. Dankzij drie treffers van wie anders dan Paul Onuachu, zegevierde Genk met 1-4 en kwam het op nog maar één puntje van Club. Mocht Genk erin slagen Onuachu, met 18 treffers de topscorer van de Jupiler Pro League, weten te behouden, lijkt het over voldoende kwaliteit te beschikken om het Club zo lang mogelijk moeilijk te maken.

https://www.youtube.com/watch?v=hz6OfMG9Kw8

Aanwinsten

Ondertussen laat Genk de kans om zich verder te versterken niet onbenut. De Smurfen haalden eerder deze mercato al Angelo Preciado, een 22-jarige Colombiaanse vleugelverdediger, binnen. Daarnaast maakten ze donderdagmiddag melding van de komst van Mark McKenzie, Amerikaans international. Als hij slaagt in zijn medische testen, tekent hij een contract tot medio 2025. Hij wordt door Genk beschreven als ''een van de aanstormende talenten uit de Amerikaanse Major League Soccer''.

Evenals Club Brugge, dat zich al versterkte met Bas Dost en Stefano Denswil, roert Genk zich dus flink op de transfermarkt. Dat geldt overigens ook voor Anderlecht. Door een gebrek aan financiële middelen moet de ploeg van Vincent Kompany echter in een andere vijver vissen. Vooralsnog haalde Paars-Wit Warner Hahn en Mohamed Bouchouari transfervrij binnen. Anderlecht zag daarentegen Percy Tau vervroegd terugkeren naar Brighton & Hove Albion. De verwachting is dat er nog wel een vervanger komt voor de Zuid-Afrikaanse vleugelflitser, die in het afgelopen seizoen op huurbasis actief was op Jan Breydel.

https://twitter.com/KRCGenkofficial/status/1347145720328036352?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand