Simon Mignolet red penalty
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 20: Simon Mignolet of Club Brugge stopping a penalty during the Jupiler Pro league match between Club Brugge and KV Oostende at the Jan Breydelstadion on January 20, 2021 in Brugge, Belgium, 20/01/2021. (Photo by Tomas Sisk / Photo News)
©Photonews

Club wurmt zich voorbij Oostende

Club heeft een zwaarbevochten zege behaald tegen een fris voetballend Oostende. Na een ongelukkige owngoal had Blauw-Zwart het knap lastig om de situatie om te keren. Gelukkig kon Club rekenen op Dost en Diatta voor de goals en een penalty save van Mignolet om de drie punten thuis te houden

Moeizame eerste helft

Voor deze midweek wedstrijd voerde Clement één wijziging door: Ricca kwam op de linksachter in plaats van Sobol. Beide ploegen vlogen er meteen in en zetten elkaar snel onder druk wat leidde tot veel balverlies. Net voor het kwartier was het serieus schrikken toen Sakala Mechele te snel af was en de bal voor bracht, Kossounou kon de bal keren maar Mata kreeg het leer tegen zich en zo verdween die in het doel. Club had het heel moeilijk om kansen te creëren tegen dit Oostende. Lang kon even dreigen, maar stond daarbij buitenspel. Toen Bataille Ricca iets te gemakkelijk wist uit te spelen en kon voorzetten, kon Sakala onder druk van Mata niet goed afwerken.

Op het halfuur noteerden we een eerste poging van Blauw-Zwart via een plaatsbal van Vormer, maar de bal ging over en naast. Club grossierde in de slechte passes, soms te ver, soms achter de man en zo is het moeilijk een blok uit te spelen. Daarenboven moest Club ook achteruit kijken want alweer was er Sakala die voorbij Mechele glipte en kon uithalen, maar Mignolet duwde de bal in hoekschop. Zeven minuten voor tijd was er dan eindelijk een echte kans via Lang maar de paal en doelman Castro voorkwamen de gelijkmaker. Niet voor lang echter want uit de daaropvolgende hoekschop kopte Dost de bal via de paal in doel. Club werd nu wel gevaarlijker. Diatta kon zich doorzetten op links, maar Vormer werd afgeblokt en kon niet bij de bal. Zo bleef het 1-1 na een eerste helft die voorbij vloog maar weinig kansen opleverde.

Vroege goal

Club wou verder gaan op het elan van het slot van de eerste helft. Een schot van Diatta werd gekeerd door de doelman, Dost miste de rebound al stond hij buitenspel. Geen nood want een minuut later was het wel raak toen Rits een bal onderschepte en via Dost en Vormer de bal in de loop viel van Diatta die heerlijk scoorde. Maar de vreugde leek van korte duur toen Kossounou een bal ongelukkig tegen de arm kreeg en scheidsrechter Smets een strafschop floot. Sakala zette zich achter de bal, maar Mignolet bracht redding met een beenveeg. 

De kansen bleven vaag voor Blauw-Zwart. Pogingen van Rits en De Ketelaere konden doelman Castro niet verontrusten en Dost schoot vanuit een scherpe hoek in het zijnet. Oostende bleef er echter ook vol voor gaan. Een schot van Batzner zoefde nipt naast. Daarna namen de kansen wat af, al bleef het uitkijken voor een niet afgevende kustploeg. Oostende kreeg nog enkele gevaarlijke vrije trappen maar kon er niets mee aanvangen. Zo bleef het 2-1 en boekte Club een zwaar bevochten maar deugddoende zege.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws