Club Brugge wint van KRC Genk
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 24 : Brandon Mechele defender of Club Brugge celebrates scoring a goal during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KRC Genk at the Jan Breydel stadium on January 24, 2021 in Brugge, Belgium, 24/01/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
©Photonews

Club Brugge verslaat Genk en loopt twaalf punten uit

Club Brugge heeft een intense topper tegen RC Genk gewonnen. Beide ploegen lieten deze namiddag zijn waarom ze één en twee staan in de stand. In een razend snelle eerste helft kwam Club verdiend op voorsprong, maar liep het op twee snedige tegendoelpunten met Ito tweemaal in de hoofdrol. Maar in de tweede helft draaide Club de rollen om en hield het de punten thuis.

Het vertrek van Diatta werd door Clement opgevangen Lang op de rechterflank te posteren en De Ketelaere links te zetten. Vanaken nam na zijn schorsing zijn plaats terug in en ook Denswil kreeg een eerste basisplaats.

Wervelend begin

Club Brugge trok meteen alle registers open. Dit leverde al snel een eerste kans op toen De Ketelaere een voorzet richting Dost verstuurde, maar de Nederlander zag zijn kopbal gestopt door Vukovic. Toch stond de 1-0 snel op het bord. Lang werd de diepte ingestuurd en vond Dost aan de eerste paal die van dichtbij wist te scoren. Het doelpunt werd in eerste instantie afgekeurd wegens buitenspel, maar de VAR greep in en de 1-0 stond op het bord.

Blauw-Zwart was heer en meester, Genk kwam er helemaal niet aan te pas in de eerste twintig minuten. Vanaken gaf een prima doorsteekbal voor Lang maar die besloot overhaast voorlangs. Enkele minuten later verstuurde Vanaken een hoge bal richting Lang die ook kon koppen maar Vukovic bracht redding. De 2-0 leek een kwestie van tijd, maar niets was minder waar want plots stonden de bordjes terug gelijk. Arteaga kreeg een diepe bal op links en zette voor waar Ito met een hakje kon gelijkmaken.

Achterstand

De wedstrijd was nu in evenwicht, Genk vond beter de vrije man en Club zocht naar zijn tweede adem. Vanaken zette een dubbelpass op met Lang en zette hard voor, maar Cuesta kon nog net ontzetten. Twee minuten later liet Club zich opnieuw ringeloren toen Ito te veel tijd kreeg voor een voorzet, die voor de voeten van Toma viel en die legde de bal in de verste hoek binnen. Club ging nu opnieuw meer vooruit voetballen, maar kon geen kansen creëren. Een schot van Vanaken dat over ging was het enige wat Club te bieden had.

In de slotminuut kon De Ketelaere zich vrij draaien en legde nog af voor Lang, het schot van de Nederlander werd gelost door Vukovic, maar noch De Ketelaere, noch Vanaken kregen de bal vervolgens in doel. In blessuretijd kwam Club nog goed toen op Ito opnieuw te veel tijd en ruimte kreeg voor een voorzet en Onuachu van dichtbij nog over het doel besloot. 

Geduld wordt beloond

Club moest op zoek naar de gelijkmaker, maar de eerste kans was wel voor de bezoekers toen Ito Arteaga vond op links en die meteen uithaalde, maar de bal ging naast. Blauw-Zwart drukte beetje bij beetje de bezoekers achteruit, zodat Genk er op de duur amper nog uit kwam. Na een prima combinatie Vormer-Vanaken-Lang en opnieuw Vormer kon Ruud uithalen, maar het schot werd afgeblokt. Toch bleef Club op zijn elan doorgaan, het creëerde niet veel kansen maar had nu bijna doorlopend balbezit. Een kopbal van Vanaken werd nog gestopt door Vukovic, maar even later was het wel raak toen Mata zijn sterke lichaam gebruikte en de bal perfect achteruit legde voor de inlopende Vormer die beheerst de bal binnenschoot.

Club was nog niet tevreden en bleef Genk achteruit duwen. En Club werd voor zijn geduld beloond. Lang met een prima bal voor Mechele die de bal op de slof nam en de bal onder Vukovic verdween. Beide ploegen leken wat op hun tandvlees te zitten en verschillende spelers kregen last van krampen. Genk kon de bakens niet meer verzetten en liep bijna op een vierde tegentreffer toen Muñoz de bal zomaar voor (zijn eigen) doel gooide en Lang kon uithalen, maar Vukovic ging goed plat. Club Brugge boekt een heel belangrijke zege in de topper van deze speeldag en blijft de voorsprong maar uitbreiden.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws