Club wint van Beerschot
ANTWERPEN, BELGIUM - JANUARY 17 : Krepin Diatta forward of Club Brugge during jupiler pro league match between Beerschot and Club Brugge on January 17, 2021 in Antwerpen, Belgium, 17/01/2021 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
©Photonews

Club pakt overtuigende zege op Beerschot

Blauw-Zwart heeft de voorsprong op zijn tegenstanders nog verder uitgediept na een overtuigende 0-3 zege op het veld van Beerschot. Twee doelpunten kort na elkaar legden de wedstrijd al vroeg in een beslissende plooi, al had het in de tweede helft een attente Mignolet nodig om de Ratten niet in de wedstrijd te laten komen.

Hoog tempo

Clement koos voor dezelfde elf die aan de aftrap verschenen tegen Sint-Truiden. Het nieuws van de dag viel een uur voor de wedstrijd met het vertrek van Beerschot-coach Losada naar DC United. Club trok er zich niet veel van aan en legde snel zijn wet op. Van den Buijs kon in de negende minuut een voorzet van Lang onderscheppen vooraleer Dost kon scoren, maar zes minuten later was het wel raak. De Ketelaere vond Dost aan de eerste paal en die tikte de bal in de verste hoek. Wat kan voetbal toch simpel zijn als je genoeg klasse hebt. Enkele minuten later belandde een Brugse hoekschop bij Lang die prompt uithaalde, de bal week even af waarop de goed gevolgde Kossounou zijn eerste doelpunt in Brugse loondienst kon scoren. Beerschot was even het noorden kwijt. De Ketelaere mocht met de bal de ruimte in duiken en pakte uit met een gekruist schot, maar Vanhamel kon redding brengen. De thuisploeg kwam wel iets beter in de wedstrijd, Holzhauser wist zelfs te scoren maar hij had vooraf Rits omver geduwd en was daarvoor reeds bestraft door scheidsrechter D’Hondt. Club bleef wel baas en legde een hoog tempo op. Vormer krulde een vrije trap net naast het doel. De beste kans voor Beerschot viel negen minuten voor de rust toen Vorogovskiy een pass binnendoor niet over de goed uitgekomen Mignolet kreeg. Vijf minuten voor de rust pakte Diatta nog uit met een verrassend schot vanuit een scherpe hoek, maar Vanhamel bracht redding. Club speelde bijna een identieke eerste helft als vorige week op Sint-Truiden, maar toen liet het de thuisploeg terug in de wedstrijd komen. 

Mignolet staat pal

Net als vorige week was het inderdaad de thuisploeg die iets scherper uit de kleedkamers kwam. Mignolet moet een eerste keer in actie komen op een schot van Suzuki. Club kreeg langs Vormer de kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Ruud omspeelde de doelman, maar trapte te zacht waardoor Coulibaly de bal uit het doel kon glijden. De fase werd alsnog afgevlagd, maar dat was onterecht. Bij de thuisploeg kon Suzuki opnieuw dreigen door de ruimte in te duiken, maar de teruggekeerde Kossounou maakte het hem te moeilijk waarop de spits over doel besloot. Terug naar de overzijde waar Dost een voorzet-schot van Diatta richting doel devieerde, maar Vanhamel duwde de bal in hoekschop. Na enkele wissels ging het tempo wat uit de wedstrijd. Ricca kon net niet bij een vrije trap van De Ketelaere. Beerschot kon wel bijna de aansluitingstreffer scoren toen Noubissi een weggekopte bal van Mata op de slof nam, maar Mignolet tikte het leer over de lat. Een kwartier voor tijd stuurde Diatta Lang het straatje in, maar oog in oog met Vanhamel trapte hij de bal naast. Negen minuten voor tijd pakte invaller Eleke uit met een dribbel en een hard schot, Mignolet stond echter opnieuw pal, al had hij nog even de assistentie nodig van Kossounou die de rebound van Brogno uit het doel hield. Het slotakkoord was echter voor Noa Lang die zijn bewaker uitspeelde en de bal via de verste paal in doel deed verdwijnen. Hij eerde daarmee zijn eergisteren overleden oma. Ze zal het graag gezien hebben, Noa.

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws