Club pakt de zege tegen STVV in de eerste helft

Bas Dost scoort bij zijn debuut voor Club Brugge
Bas Dost scoort bij zijn debuut voor Club Brugge Foto: © ©Vincent Kalut / Photonews

Club Brugge heeft de lastige clip op STVV tot een goed einde gebracht. In een prima eerste helft speelde Blauw-Zwart de Limburgers van het kastje naar de muur. Bas Dost gaf zijn visitekaartje af met een knappe goal. Maar in een moeilijke tweede helft was het nog harken om de drie punten te behouden.

Het duel met Sint-Truiden stond in het teken van één man: het debuut van Bas Dost. Philippe Clement zette de Nederlander meteen in de basis. De Ketelaere nam de plaats in van Vanaken en Ricca moest zijn basisplaats afgeven aan Sobol. Nadat de rechtstreekse concurrenten massaal punten lieten liggen kon Blauw-Zwart een uitstekende zaak doen in het klassement.

Boem!
De wedstrijd op het kunstgras van Sint-Truiden begon aan een hoog tempo. Club eiste de bal op en de thuisploeg kroop opnieuw gretig achteruit. Toch blijft het uitkijken voor een counter zoals in de zesde minuut toen Suzuki net niet bij een voorzet kon. Maar de Bruggelingen liet er geen (kunst)gras over groeien. Een terug legger van Diatta werd door Lang nog over het doel gemikt maar Dost toonde even later hoe het wel moet. Rits onderschepte een bal, waarop De Ketelaere een prima voorzet afleverde voor Dost die de bal snoeihard binnen trapte.

Club wou de wedstrijd snel beslissen. Een schuiver van Diatta werd gestopt door de doelman, een poging van Vormer werd afgeblokt en Dost kon net niet bij een prima steekbal van Lang. Noa Lang was erg bedrijvig in de eerste helft. Bijna scoorde hij de tweede goal toen Kossounou de bal bij Dost bracht en die mee gaf in de loop van Lang, maar Buatu kon nog net een doelpunt voorkomen. Uiteindelijk viel die tweede goal toch toen Diatta een bal afhandig maakte van Cacace en Lang bediende die nu wel de netten wist te vinden. Sint-Truiden probeerde nu wel een vuist te maken, maar kon Club nooit bedreigen. Een schot van Vormer ging nog over, maar Blauw-Zwart kon terugkijken op een prima eerste helft met een verdiende 0-2 voorsprong.

Verrassende thuisploeg
Een verrassing bij de start van de tweede helft want Bas Dost was in de kleedkamer gebleven en vervangen door Okereke. Wie dacht dat de buit al binnen was, kwam bedrogen uit. Sint-Truiden ging vol zijn kans en dat leidde al snel tot twee kansen. Een hoekschop belandde aan de tweede paal bij Teixeira maar die kopte naast. Na een snel genomen vrije trap van De Ridder kon Nazon op het Brugse doel afstormen maar hij trapte hard naast. Een gamechanger had een mogelijke rode kaart voor De Ridder kunnen zijn want die ging vol op de enkel van De Ketelaere staan, maar in tegenstelling tot bij Vanaken, vonden zowel de scheidsrechter als de VAR een gele kaart voldoende? Een onlogische beslissing!

Het werd nog erger toen de man die niet meer op het veld had mogen staan een kort genomen hoekschop op het hoofd van Buatu schilderde en die van dichtbij binnenkopte. Club bleef het moeilijk hebben om de bal vast te houden en liep bijna op een counter toen Nazon een zee van ruimte kreeg maar de bal op de paal mikte. Het enige wat Club daar tegenover kon zetten was een pass van Diatta tot bij Okereke maar die kon er niet bij. Amper een minuut later gaf Suzuki de bal mee aan Durkin die ook al oog in oog kwam te