Rik De Mil, trainer van Club NXT
LOKEREN, BELGIUM - AUGUST 30: Manager Rik De Mil of Club NXT during the 1B Pro League match between Club NXT and Lommel SK at the Daknam stadion on August 30, 2020 in Lokeren, Belgium, 30/08/2020. (Photo by Tomas Sisk / Photo News)
© Ts/Photo News

Club NXT wacht een uiterst belangrijke avond

Club NXT maakt dit seizoen voor de eerste keer zijn opwachting in 1B. Een groot succes is het debuut vooralsnog niet. De komende maanden krijgen de beloften de mogelijkheid om dat alsnog voor elkaar te krijgen. Dan moet er, om te beginnen, vanavond worden gewonnen van Lierse Kempenzonen.

Ten opzichte van de hoofdmacht kreeg Club NXT wat langer de tijd om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Dat had de ploeg ook wel nodig. Niet omdat de wedstrijden zich in het eerste deel in hoog tempo opvolgden, maar omdat trainer Rik De Mil de tijd kon gebruiken om wat dingen te onderzoeken. Hij zal zich immers een aantal keer hebben afgevraagd hoe het mogelijk is dat Club NXT vooralsnog slechts zeven punten heeft verzameld. De beloften verloren in de eerste seizoenshelft tien van de vijftien wedstrijden. Daar zaten enkele zeer onnodige nederlagen tussen.

Die op Westerlo bijvoorbeeld. Daar kwamen de beloften nog op 0-1 voorsprong, maar gaven ze die vervolgens volledig uit handen. Ook de nederlaag in de eerste ontmoeting met Lierse Kempenzonen had makkelijk voorkomen kunnen worden. In die wedstrijden werd het echter duidelijk dat de spelers nog de nodige ervaring missen. Dat is natuurlijk niet zo gek. Een groot aantal had voorafgaand dit seizoen nog geen minuten gemaakt in het betaalde voetbal.

Baeten

Vanavond gaat Club NXT op bezoek bij Lierse Kempenzonen. Wil het beloftenelftal van Club Brugge nog enige rol van betekenis spelen, moet er vanavond ten koste van alles worden gewonnen. Eerder dit seizoen bewees NXT al dat dat mogelijk is. Op 20 november zegevierde het immers met 2-0 tegen Lierse K. De twee doelpuntenmakers, Thibo Baeten en Ignace van der Brempt, zijn er vanavond echter niet bij. Baeten tekende vrijdagmiddag een contract bij NEC in Nederland, terwijl Van der Brempt zondagmiddag op de bank zit bij het eerste. Het vertrek van Baeten zal zich nog wel even doen laten voelen bij NXT. Met zes doelpunten was hij immers goed op dreef in de eerste seizoenshelft.

Ook Cisse Sandra is niet meer van de partij. De middenvelder maakt inmiddels onderdeel uit van de A-kern. Tegenover het vertrek van Baeten en de promotie van Sandra, staat de entree van Kiany Vroman en Noah Mbamba. Laatstgenoemde verruilde afgelopen zomer de jeugdopleiding van KRC Genk voor die van Blauw-Zwart. Mochten de Brugse beloften in Lier aan het langste eind trekken, komen ze op hetzelfde aantal punten als Lierse Kempenzonen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws