Club NXT lijdt pijnlijke nederlaag bij hervatting

Club NXT tegen Lierse Kempenzonen
Club NXT tegen Lierse Kempenzonen Foto: © Gvg/Photo News

Club NXT mocht vrijdagavond eindelijk weer eens op het veld verschijnen. Ten opzichte van de hoofdmacht kregen de beloften voldoende tijd om zich op te laden voor de tweede seizoenshelft. Dat mocht echter niet baten. De ploeg van Rik De Mil leed een pijnlijke nederlaag op bezoek bij concurrent Lierse Kempenzonen.

De beloften maken dit seizoen hun debuut in 1B, maar kwamen er in de eerste seizoenshelft niet tot nauwelijks aan te pas. Na tien speeldagen had Club NXT slechts zeven punten verzameld. Daarmee ging het als hekkensluiter de winterstop in. Vrijdagavond kregen de beloften de kans om op gelijke hoogte te komen met Lierse Kempenzonen. Eerder dit seizoen zegevierde Club NXT nog met 2-0 tegen de club uit Lier.

Club NXT was erop gebrand om goed van start te gaan in het nieuwe jaar. Dat moest het echter wel zien te bewerkstelligen zonder Thibo Baeten. De aanvaller was in de eerste seizoenshelft goed op dreef met zes doelpunten, maar tekende vrijdagmiddag een contract bij NEC in Nederland. Lierse Kempenzonen begon een stuk feller aan het duel. Na een kleine tien minuten had de thuisploeg de voorsprong al te pakken. Maxim de Cuyper, toch een van de 'ervaren' krachten, maakte een overtreding in de eigen zestien en bood Placca de uitgelezen mogelijkheid om via elf meter de scoren te openen. Die kans liet hij niet onbenut: 1-0.

Hattrick

Kansen waren er vervolgens wel degelijk voor Club NXT. Het ontbrak de beloften echter aan dat kleine beetje geluk dat ze dan nodig hebben. Volledig tegen de verhoudingen in, én op een heel vervelend moment, kwam Lierse Kempenzonen op 2-0. In de voorlaatste minuut van de eerste helft prikte Placca zijn tweede binnen. Ook in de tweede helft ging de thuisploeg een stuk feller van start. Dat resulteerde na een kleine tien minuten in de 3-0, wederom via Placca. NXT probeerde het vervolgens nog wel, maar slaagde er niet meer in echt gevaarlijk te worden. In de laatste minuut mocht De Cuyper nog aanleggen voor een strafschop: raak. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-1.

Door de nederlaag ziet Club NXT Lierse Kempenzonen drie punten uitlopen. De achterstand op de ploeg uit Lier bedraagt nu zes punten. Volgende week zondag wacht de beloften van Club Brugge een loodzware uitwedstrijd. De Mil en co gaan dan op bezoek bij Seraing, de nummer twee.

Club YLA

Ook Club YLA kende een teleurstellende start van de tweede seizoenshelft. De vrouwen gingen vrijdagavond op bezoek bij Woluwe, dat in de eerste seizoenshelft zeven punten minder verzamelde. Op het veld waren de ploegen echter gelijkwaardig aan elkaar. Club YLA kwam na een kwartier op een 0-1 voorsprong. Celien Guns was de maker van dat doelpunt. De openingstreffer werd nog voor rust teniet gedaan vanaf elf meter. In de tweede helft slaagde YLA er niet meer in een doelpunt te maken. Met het gelijkspel schiet het uiteindelijk weinig op.